Dva brza trika za skidanje fleka od laka za nokte sa odeće

lak za nokte
Skidanje fleka od laka za nokte sa odeće nikada nije bilo lakše, Foto: Gucci via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Prosuli ste lak za nokte na omiljeni komad odeće ili tepih! Nemojte paničiti jer uz ove trikove neće ostati čak ni najmanji tragovi mrlja...

Kada lak za nokte prospete na odeću ili nameštaj, često mislite da tu nema spasa i da je vreme da tim predmetima kažemo zbogom, ili kamufliramo na bilo koji način fleku. No, to ne mora biti tako, piše Ljepota&Zdravlje.

Ukoliko je reč o odjeći, možete je spasiti, ali važno je zapamtiti da svaki materijal ima svoj način čišćenja. Kako biste lako očistili tragove laka za nokte, stručnjaci za čišćenje podelili su dva jednostavna načina:

Metoda hlađenja

Ako ste ikada čuli da zamrzavanje žvake pomaže u uklanjanju iste sa odeće, sada znate da isto možete napraviti i s lakom za nokte. Natapanje vode u lak za nokte na odeći samo će pogoršati situaciju, tako da biste, što je brže moguće, trebalo da s odeće skinete veći deo laka, te komad staviti u zamrzivač na hlađenje. Nakon što se lak sasvim smrzne, jednostavno ga uklonite s odeće.

Metoda odstranjivanja

Natopite krpu sa sredstvom za uklanjanje laka za nokte te lagano tapkajte mrlju, nikako je nemojte trljati. Uvek koristite odstranjivač bez acetona kako biste sprečili moguće oštećenje materijala. Nakon što se uklonili veći deo laka za nokte, iskoristite sredstvo za čišćenje mrlja s odeće te stavite u veš mašinu na hladno pranje.

***

Bonus video: Verovanja kod našeg naroda

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram