Četiri stvari koje ne bi trebalo držati ispod sudopere

kuhinja
Foto: David Jakle / ImageSource / Profimedia

Mnogi zbog nedostatka prostora često određene stvari čuvaju na mestima koja nisu predviđena za to. Tako neki stvari skladište ispod sudopere, a ne znaju šta od toga nikako ne sme da se čuva na tom mestu.

Profesionalna organizatorka i osnivačica Virginia’s Easy Living Solutions Ginny Underwood navodi da većina njenih klijenata ima jednu stvar zajedničku, a to je da poseduju previše stvari za prostor u kojem žive.

Dobro mesto za početak čišćenja i organizovanja stvari je, dodaje, ormarić ispod sudopere jer je kod mnogih jedan od najpretrpanijih prostora za odlaganje. Savetuje da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, krpe za prašinu i slično.

Organizacijski kuhinjski pribor

„Neotvorene kese za smeće i zalihe tableta za mašinu za sudove ili deterdženata za sudove i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vredni prostor“, kaže organizatorka iz Bostona Lisa Duli.

Opasne hemikalije

„Snažna sredstva za čišćenje poput izbeljivača trebalo bi da budu u podrumu ili nekom drugom mestu van dohvata dece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo“, kaže Duli.

Kuhinjske krpe i papirne kese

Ti predmeti ne idu pod sudoperu jer ih voda može uništiti, pa ih bolje stavite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mesto piše klix.ba.

Zapaljivi proizvodi

„Razređivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uslovima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo npr. za nanošenje laka za nameštaj“, kaže Underwood.

BONUS VIDEO: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram