Tri greške u uređenju kuhinje koje stvaraju nered

kuhinja
Foto: Graham Oliver / Panthermedia / Profimedia

Kuhinja je prostorija u kojoj se najbrže stvori nered - posebno nakon što godinu dana provedete u kuvanju, pečenju i jelu kod kuće, zbog pandemije. Dizajneri enterijera otkrili su ključne trikove da izbegnete haos u kuhinji.

U pitanju su česte greške u uređivanju kuhinje koje vam otežavaju funkcionisanje u ovoj prostoriji.

Ovo su tri stvari na koje treba da obratite pažnju, ukazuju dizajneri enterijera za „Insider“.

Imate previše ukrasnih predmeta u kuhinji

Jedan od krivaca za nered je to što je previše dekora izloženo u kuhinji, rekla je dizajnerka enterijera Dženi Rejmold.

„Uređenje kuhinje često može stvoriti nered ako se ne uradi na pravi način“, smatra.

Umesto da postavljate ukrasne sitnice po celoj kuhinji, grupišite dekor u jedno područje, recimo na poslužaonik.

„Dekor možete lako pomeriti kad vam zatreba prostor za rad“, rekla je Rejmold.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Westwing Poland (@westwingpl)

Neuređene otvorene police

Bet Dijana Smit, dizajnerka enterijera, rekla je da otvorene police u kuhinji mogu izazvati nered ako nemaju kohezivan stil.

„Sa otvorenim policama u kuhinji, morate imati na umu da je sve izloženo“, kaže Smit.

Da biste izbegli nered na otvorenim policama, Smit preporučuje da sve najfunkcionalnije komade stavite na dve donje police.

„Razmislite o tome šta najčešće koristite poput tanjira, činija i čaša za piće“, rekla je.

Što se tiče gornjih polica, Smit predlaže da sadrže predmete koje ređe koristite, poput velikih keramičkih činija za posluživanje ili otmenog staklenog posuđa, Ako ima više prostora, Smit preporučuje dodavanje vaza, skulptura ili drugih ukrasnih predmeta.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Crafty Couple (@thecraftycoupleltd)

Radne površine koristite za odlaganje stvari

„Najveći nered u kuhinji nastaje kada se radne površine koriste za odlaganje“, rekla je Rejmold za Insider.

Iako ostavljanje namirnica poput hleba na radnom stolu čini te predmete lako dostupnim, takođe prenatrpava kuhinju.

Rejmold preporučuje prenošenje stvari na radnoj površini u čiste, hermetički zatvorene posude za skladištenje i odlaganje u ormar ili ostavu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели estliving.com (@est_living)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram