Ceo život pogrešno stavljamo lampice na jelku?

Foto:Shutterstock

Ako dosad niste znali, postoji ispravan način stavljanja lampica na jelku.

Stavljanje lampica na jelku nije egzaktna nauka, ali postoje trikovi uz koje to postaje mnogo jednostavniji proces nego što je u većini slučajeva.

Prvi korak: Najpre je bitno da procenite koliko vam lampica treba. Neko generalno pravilo je da želite 100 lampica na svakih 30 centimetara jelke, ali zapravo se radi o ličnim  preferencijama i koliko jako želite da vaše drvce svetli. Svakako je dobro da uvek kupiti jedne ekstra lampice da nebi nedostajalo ili ako se neke pokvare.

Drugi korak: Sedeća bitna stavka je da ne mešate LED lampice s drugima. Za LED lampice potreban je manji napon, a ako ih stavite zajedno s drugim lampicama one će primati jači napon od onog za koji su napravljene.

Foto:Shutterstock

Treći korak: Bitno je, isto tako, da pre upotrebe proverite lampice. Zadnje što želite je da omotate lampice oko jelke i da ih uključite i shvatite da neke od njih ne rade.

Četvrti korak: Jedna pokvarena lampica može da zezne sve ostale. To je problem kada nemate LED lampice, ali nije velika drama. Samo treba da proverite koja lampica ne radi i zameniti je.

Peti korak: Stavljate lampice od dna prema vrhu jelke. Lampice postavljate valovito, ne u ravne linije. Ako želite da izgleda kao da drvce svetli iznutra lampice stavite bliže stablu i polako ih širite prema spolja.

Šesti korak: Uključite lampice, udaljite se od jelke i čkiljite. Tako ćete bolje videti eventualne rupe pa možete malo presložiti lampice i popuniti ih, piše Family Handyman.