Zejna u Mamazjaniji o najtežim momentima koje je doživela kao majka: „Zašto sam morala da nosim rodni list kad sa ćerkom izlazim napolje“

Mnogi je znaju samo kao pevačicu iz „trke za Evroviziju“, veselu Romkinju o kojoj bruji Srbija, ali ona je pre svega mama jedne osmogodišnje Kjare, a naša je gošća u novoj Mamazjaniji - pevačica Zejna Murkić.

U novoj epizodi bez zadrške nam je pričala kako u Srbiji izgleda život samohrane majke i njene ćerke, koje se sasvim malo razlikuju od većine, ali se sa predrasudama bore i ne daju na sebe, toliko da su vredne divljenja.

Zejna Nurkić gost emisije Mamazjanija Foto:filip Krainčanić/Nova.rs

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a ova, kao i sve prethodne epizode Mamazjanije na ostalim platformama biće dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Svoju priču Zejna je počela osvrtom na sopstveno odrastanje u Loznici, pohađanje dve škole, suočavanje sa nerazumevanjem i kritikama sredine sa jedne, ali i velikom ljubavlju i podrškom sa druge strane. Ispričala nam je o prezaštićenosti koju je imala u svojoj porodici i stresu koji je doneo spoljni svet, o svojoj ćerki Kjari koju, kaže, lakše odgaja sama nego što bi sa partnerom.

Zejna Nurkić gost emisije Mamazjanija Foto:filip Krainčanić/Nova.rs

Zejna nam je otkrila tajnu njenih svakodnevnih postignuća, od brige o ćerkinoj školi, treninzima, kući, gostovanjima, takmičenjima, nastupima… A sve je, uverava nas, u volji, energiji i u činjenici da je sama sa sobom dobro, a onda je dobro i za svoje dete i sve ostale, kojima je potrebna.

Kada je ćerkine potrebe i želje stavila ispred svojih?

Zejna Nurkić gost emisije Mamazjanija Foto:filip Krainčanić/Nova.rs

Zašto je ponekad lakše ženi da bude sama sa detetom, nego da joj „pomaže“ partner?

Kako se osećala kada je napustila partnera i otišla sa Kjarom da živi sama?

Koliko je ljudima koji su drugačiji od većine, teže da se uklope u društvo i zašto?

Kako se Zejna uklopila?

Kako izgleda Zejnin i Kjarin savršen dan?

Zejna Nurkić gost emisije Mamazjanija Foto:filip Krainčanić/Nova.rs

Kad je doživela najveću neprijatnost zbog svoje boje kože?

Koliko joj u majčinstvu pomaže to što je bila uz svoje mlađe sestre dok su odrastale?

Koliko je naučila od majke, koja je, takođe, veći deo vremena bila sama, dok joj je otac radio u inostranstvu?

Zejna Nurkić gost emisije Mamazjanija Foto:filip Krainčanić/Nova.rs

Biti zadovoljna sobom, svojim izgledom, poslom, okruženjem, najvažnije je za jednu ženu, ako želi da bude i dobra majka, smatra Zejna. Oni ljudi koji nisu dobri za sebe, nisu ni za druge, pa se, pre svega, zbog svoje Kjare, trudi da joj bude dobro i da ne razočara ni sebe, a ni nju.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta