Tamara i Jovana ukupno imaju 11 dece, a u Mamazjaniji otkrivaju jednu stvar o kojoj obe maštaju

Što više dece, to bolje.

U novoj Mamazjaniji konačno smo ugostili i jedno dete, Ognjena, starog samo četiri meseca, a došao je u pratnji svoje mame Tamare Perović, novinarke, preduzetnice, stručnjakinje za digitalni marketing, koju znamo i po Instagram profilu „Tamama“, a koja osim ovog mališana ima još petoro dece. Naša druga gošća bila je Jovana Šišić, filološkinja, takođe preduzetnica, koju znamo po Instagram profilu „Mamika“, a koja je pre svega mama tri devojčice i dva dečaka, blizanca.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a ova, kao i sve prethodne epizode Mamazjanije na ostalim platformama biće dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Mame koje se u Srbiji odluče da rode više od dvoje, troje dece, sa jedne strane smatraju herojima, a sa druge ih gledaju kao pokretni cirkus, o čemu nam Jovana i Tamara pričaju kroz iskustva koja su doživele u susretu sa ljudima, koji različito komentarišu njihov status „žene sa petoro, šestoro dece“.

Težina, ali i lepota svakodnevice, vrti se oko dece, a njihov međusobni odnos, uloge koje imaju u kući, za roditelje je spas, jer kako ove mame navode, sa više „tih malih ljudi“ je ipak lakše.

Jovana Šišić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Da li je velika porodica bila plan ili se „prosto desila“?

U kojim situacijama je lakše imati više dece?

Šta je najlakše, a šta najteže, u porodicama sa više od troje dece?

Zašto na roditelje koji imaju petoro, šestoro, u Srbiji često gledaju sa prezirom?

Kako mame sa mnogo dece ipak uspevaju da rade i nađu vreme za sebe?

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako se navikneš da nikad ne spavaš, a da nastaviš normalno da živiš?

Jovana Šišić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Šta je najvažnije u mnogočlanoj porodici kako bi se održala na okupu i zašto je nekada lakše takvoj „kući“ da opstane, nego onoj sa jednim ili dvoje dece?

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

O najtežim trenucima, ali i o budućnosti u kojoj ih čekaju njihova deca kao odrasli ljudi, koji će brinuti jedni o drugima, uvek biti tu jedni za druge, pričaju dve mame, koje uz sve komplikacije, brojne uloge, nespavanje i svakodnevnu borbu, nikada ne zaboravljaju na sebe.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.