Gest posle Nebojšine smrti koji će Milica Glogovac zauvek pamtiti: Nova Mamazjanija o bolu i radosti, borbi i ljubavi

Majka kao stub, oslonac, snaga, prijatelj i neizmerna ljubav.

Milicu znamo kao udovicu jednog od najvećih umetnika koje je srpsko glumište ikada imalo – Nebojše Glogovca, ali ona je još mnogo toga. Milica Glogovac je novinarka, joga instruktorka, producentkinja, promoterka zdravog života, a pre i posle svega, mama male Sunčice, sa kojom u novoj Mamazjaniji počinjemo emotivnu priču o životu punom borbe, ali i topline i vanvremenske ljubavi.

Milica Glogovac Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a ova, kao i sve prethodne epizode Mamazjanije na ostalim platformama biće dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Milica Glogovac Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U epizodi, „najslađoj“ do sada, zahvaljujući kompaniji Bambi i plazma popsima čuvene Plazmastičarnice, koja je pomogla snimanje decembarskih emisija, od naše gošće smo čuli kako izgleda život samohrane majke u Srbiji, koliko je snage i energije bilo potrebno da se izbori sa bolom nakon Nebojšine smrti i kako je uz ćerkicu Sunčicu tugu pobedila radost, sa kojom se obe bude svakoga dana, jer osećaju da nikada nisu same.

Koliko joj je bilo teško da prihvati surovu stvarnost u kojoj Nebojše više nema, a ona je ostala sama sa jednogodišnjom ćerkicom?

Ko joj je i kako pomogao da se izbori sa bolom, ali i obavezama i brojnim problemima koji su se množili kako je vreme prolazilo?

Zašto je teško biti samohrani roditelj u društvu koje ne pruža ni blizu dovoljno podrške?

Na koje sve načine se Milica i Sunčica sećaju Nebojše?

Milica Glogovac Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Zašto je za dete važno da roditelj bude zadovoljan?

Kad Sunčica pita za tatu Nebojšu, šta joj odgovori?

Milica nam je otkrila i zašto ne razmišlja ponovo da se uda, a razjasnila je i motive koji su je naveli na porođaj kod kuće, u čemu je takođe imala veliku podršku pokojnog supruga, i naglasila koliko joj u nekim trenucima nedostaje dogovor sa njim, mišljenje o vaspitanju ćerkice, ali i o brojnim, svakodnevnim preprekama. Ipak, naglašava, naučila je da se izbori sama, a pomaže joj, i uvek izmami osmeh, sećanje na Nebojšine reči, koje nikad neće izbledeti, pred kojim god životnim izazovom da se nađe.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.