„Razmišljali smo da li smo nesposobni“: Najpoznatiji roditelji-influenseri u Srbiji otvorili dušu u novoj epizodi Mamazjanije

Oni su sigurno najveseliji, ali i najpoznatiji roditelji na ovim prostorima - Marija i Strahinja Ćalović.

Oboje su visoko obrazovani i rade u struci, ali u novoj Mamazjaniji gostuju u ulozi, koju im je, pre svega, doneo njihov hobi, ljubav prema deci i porodici, ali i kreativnost, koja je morala negde da se pokaže, pa se rodio, sasvim slučajno, novi posao – influenserski, u kojem su glavni glumci i mali „šefovi“, niko drugi do njihova deca, Višnja (5) i Vukan (6), zvezde interneta.

Priznaju da ne snimaju i ne objavljuju baš svaki trenutak. One najintimnije, tople porodične momente, ostavljaju za sebe, ali njihovi brojni pratioci, kojih je iz dana u dan sve više, često imaju utisak da su deo porodice Ćalović, a sa njihovom decom rastu, i oni im, neretko, ulepšaju tmuran dan. O „Tatinom dnevniku“, koji gotovo u stopu prati Vukana i Višnju, njihove urnebesne, dečje šale, avanture, izjave, ideje, zaključke, pričaju Marija i Strahinja, u novoj Mamazjaniji.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako uloga influensera, koji se obraćaju pre svega roditeljima, nosi sa sobom i određenu dozu odgovornosti prema pratiocima?

Koliko su i zašto pojedine teme u videima, koje objavljuju, društveno odgovorne i kako razbijaju predrasude kada je vaspitanje i odnos prema deci u pitanju?

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zašto se i danas potcenjuje uloga oca u vaspitanju dece?

Kako sa decom biti „drugar“, a zadržati autoritet?

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Koji su bili najveći izazovi u podizanju dvoje dece, rođene u periodu od samo 16 meseci, pa ljudi često pomisle da imaju blizance?

Šta su očekivali od „Tatinog dnevnika“, a šta im je on doneo?

Kako se nose sa komentarima pratilaca, kritikama, pitanjima, zamerkama, pohvalama…?

Do kada će snimati „Tatin dnevnik“, gde je granica?

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

O svim ovim pitanjima, ali pre svega o velikom uticaju društvenih mreža na život savremene porodice, pričaju Ćalovići, koji otkrivaju da njihova publika nisu samo roditelji, već i oni koji to žele da budu, i kako im je ova influenserska porodica probudila želju za roditeljstvom. Takođe, objašnjavaju, da ih prate i one mame i tate, koji svakodnevno „izlaze na kraj“ sa dečjim željama, patnjama, brigama, radostima i pobedama, ali uz brojne obaveze, posao, školu, vanškolske aktivnosti, zaboravljaju često na sitnice koje mnogo znače, pa pored njih neprimetno prođu i ne sete se da zastanu. „Tatin dnevnik“ opominje na vreme koje prolazi i decu koja brzo rastu, savetuje da usporimo, bar ponekad, zaustavimo se i podelimo trenutke radosti sa svojom decom, da čujemo šta ona imaju da kažu, i da prosto – budemo prisutni.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova Video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Celu epizodu pogledajte na početku ovog teksta.