„Da nisam dojila decu, ne znam kako bi preživeli“: Rada Đurić u Mamazjaniji otkrila potresne detalje iz svoje mladosti

„Zagrljaj i roditeljski osmeh, deci su sasvim dovoljni da budu srećna“, u novoj epizodi podkasta Mamazjanija priča nam draga gošća, novinarka i voditeljka, autorka više emisija, Rada Đurić, a najvažnije, mama dvoje, sada već odrasle dece, Vere (31) i Despota (25).

Biti roditelj tokom teških devedestih godina prošlog veka, nije bilo lako, ali povremeni radosni momenti, kao i oni koji su je mnogo čemu naučili, vraćaju vedrinu na lice, kada se seti početaka.

Foto: Nova.rs/Video

Rada je, naglašava, uvek bila optimista i govorila je da „ne može gore, već mora biti bolje“, a večiti optimizam prenela je i na svoju decu, što se danas ogleda u njihovim postupcima i načinu života.

Postoji li recept za svakodnevni život zaposlene mame? Kako održati uspešnu karijeru i istovremeno izvesti decu na pravi put?

Čemu su je naučile devedesete, godine u kojima je postala majka?

Zašto ne bi mogla da bude roditelj male dece u 21. veku, sa svim izazovima koje današnjica nosi?

Rada Đurić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ko je bio njen idol i uzor kada je roditeljstvo u pitanju?

Kako se vaspitavaju dva deteta koja su potpuno različita?

Koje su prednosti odrastanja u maloj sredini?

Zašto je detetu nekad dovoljan i samo mamin osmeh, da bi bilo srećno?

Rada Đurić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Sve razvojne faze dece, ali i jedne mame, prošla je Rada, koja za sebe kaže da je „roditelj u penziji“. O Verinom odlasku u Sjedinjene Američke Države pre više od jedne decenije, Despotovoj umetnosti i svetu bogate mašte, koju od malih nogu neguje, i o tome koliko „hiljada svetova“ je između njih, iako su deca istih roditelja, o vaspitanju u kojem ne postoji „prepisivanje“, ali i o spavanju na kašičicu, usklađivanju napornog posla, karijere i dvoje dece, pa čak i o restrikcijama u ratnim godinama, ispričala je naša gošća do detalja u novoj Mamazjaniji.

Rada Đurić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Posle svih uspona i padova, mogućih grešaka, ali i velikih pobeda, svojim najvećim uspehom danas, smatra svoju decu, jer „majka je srećna, ako su joj deca srećna“.

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova Video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.