Zašto nisam uspavala psa kad mi je ujeo ćerku

Foto: Tatiana Chekryzhova / Panthermedia / Profimedia

Šta biste vi uradili?

Kao roditelji, možda ćemo ponekad morati da donosimo teške odluke radi bezbednosti naše dece. To uključuje odustajanje od svega što može predstavljati opasnost za njih.

Jedna majka je otkrila zašto je odlučila da zadrži psa, iako je zbog njega njihova ćerka završila u bolnici sa trajnim ožiljcima na licu. Majka je branila psa nakon što je ugrizao njenu ćerku, tvrdeći da „svi mi grešimo“.

Nadia, majka dvoje dece, podelila je više video snimaka na svom TikTok nalogu na kojima se njene ćerke igraju sa psom Bartom. Svi izgledaju zadovoljno i jasno je da devojčice vole psa. Teško je poverovati da je Bart pre tri godine ugrizao za lice najstariju ćerku, Milanu. Devojčici su bili potrebni šavovi, imala je podlive i trajne ožiljke na licu.

Na dan napada, Nadia kaže da se njen pas osećao loše.

@klara_tsetkin Family first 🙏🏻❤️ #dogsoftiktok #dogsandkids #motherhood #momsoftiktok #motherdaughter ♬ Big Boy Speed Up - Dj Kampung

Ona je objasnila da je Bart bio veoma bolestan i da je pokušao da se sakrije ispod kreveta dok su mu zadnje noge virile. Milana, koja je tada imala tri godine, nije razumela u kom stanju je bio pas i želela je da se igra s njim.

„Ona nije razumela da pas treba da odmara i da ne treba ga dira. Krenula je da sedne na njega, da mu se penje na lice i da ga povređuje“, objasnila je Nadia u jednom od svojih video snimaka.

@klara_tsetkin #answer to @Hollypepper I thought it’s obvious answer 😁 #momsoftiktok #parentsoftiktok #momlife #dogsoftiktok ♬ Lollipop - Lil Wayne

Tada se Bartovo raspoloženje iznenada promenilo i on je ugrizao devojčicu. Roditelji su bili primorani da donesu odluku o tome šta će da rade sa psom. Oko 10 dana nakon incidenta, došli su do zaključka da će ga zadržati umesto da ga smeste u azil ili uspavaju.

„Svi mi pravimo greške u ovom životu… oprostili smo našem dečaku“, razmišljala je Nadia.

Međutim, mnogi roditelji se nisu složili sa njenom odlukom.

„Jok. Moja deca su važnija od bilo koje osobe, a kamoli životinje“, prokomentarisao je jedan korisnik TikTok-a.

@klara_tsetkin Whatever you say, I listened to my heart, my daughter..who begged to leave the dog she loves..despite the fact that he hurt her so much..nobody knows if it was a mistake or not..will bite again or not ..will she hate me or not...the dog was sick, then he was operated..and now I see only a happy family where two girls grow up, with huge, kind hearts who know how to love and forgive! #hatersgonnahate #dogsoftiktok #dogs #doglover #dogmom #familytime #familythings #momsoftiktok #momlife #momtok ♬ Get You The Moon - Kina

„Koliko god volim svoje pse, oni nikada neće biti ispred bezbednosti moje dece“, rekao je drugi roditelj.

„Ko može da kaže da se ovo više neće ponoviti? Da li vi čekate da pas završi posao?“ istakao je treći.

Bilo je i onih koji su joj poručili da je trebalo da ga daju nekoj porodici bez male dece. Ljudi su čak prozivali majku da nije naučila svoju ćerku granicama kada se pas nije osećao dobro.

„Mi kao roditelji treba da naučimo svoju decu da poštuju ljubimce!“ napisao je jedan korisnik. „Deca ne razumeju, ali mama i tata bi trebalo“, tvrdio je drugi korisnik.

„Nemojte ga stavljati u poziciju da to ponovo uradi. Zaštitite ih oboje!”.

Međutim, mnogi korisnici su pohvalili Nadiu zbog njene odluke da poštedi život svom psu.

„Hvala vam što volite i svoje dete i svog psa… Ja bih uradio isto“, rekao je jedan korisnik. „Hvala što ste mu oprostili, on je porodica!“ napisao je neko.

„Svi shvatate da postoji velika razlika između agresije i psa koji se jednostavno brani od bola?“ još je jedan komentar.

Čini se da je čak i mala Melanija oprostila svom ljubimcu, kao što je njena majka podelila na snimku na kojem devojčica pokazuje koliko ga voli, a rane su joj još uvek sveže na licu.

„Volim ga…on je moj prijatelj…moj pas… a i voli me“, kaže ona.

Nadia je otkrila da je Bart od tada bio podvrgnut operaciji. Danas je srećan i zdrav i od tada nikog nije ujeo.

„Sada vidim samo srećnu porodicu u kojoj odrastaju dve devojčice, ogromnih, ljubaznih srca koje znaju da vole i praštaju!“, rekla je majka.

***

Bonus video: Halo beba vodič: Jedanaesti mesec bebinog života

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram