Urednica Zadovoljne iskreno o „onom“ osećanju i pitanju koje svaka majka sebi postavi bar jednom dnevno

Biti majka znači dnevno odgovoriti na mnogo pitanja.

U novogodišnjoj Mamazjaniji gostovala Dragana Pandurević Jovović, urednica portala Zadovoljna.rs, koji stoji i iza produkcije ovog podkasta. U razgovoru sa našom koleginicom Anom Dragana se osvrnula na lično iskustvo sebe kao majke dvogodišnjeg Nikole, setila se perioda trudnoće, traumatičnog porođaja, ali i momenata čiste radosti, koju je osetila tek sa rođenjem sina.

Od Dragane smo čuli mnogo toga što sve mame već znaju, samo retko kad izgovaraju, a neke se ne usuđuju ni da o tome misle. Jedna od takvih stvari jeste svakodnevno procenjivanje i ocenjivanje sebe kao majke.

“Ženo, mi smo njemu sobu sredili najlepšu na svetu, Mi smo tu sobu i taj krevet koji smo mu kupili hajpovali mesecima – ‘dobićeš krevet, dobićeš krevet, imaćeš svoju sobu’. On sav bio oduševljen, prvi dan kad je bilo da se spava, uspavali ga, sve prošlo okej, probudio se posle sat i po vremena i upao u najveću histeriju i dramu ikada i sutradan se razboleo, i ja sam onda bila ubeđena, kao što sam uglavnom ubeđena, da se moje dete razboli mojom krivicom emotivnom jer ja nisam bila dovoljno dobra mama”, ispričala je naša urednica Dragana našoj koleginici Ani, koja je kroz šalu dodala da „inače virusi hoće da napadaju na emotivnoj bazi“.

Dragana je osim neplaniranih, teških momenata na porođaju i bolesti deteta, novogodišnju Mamazjaniju Dragana je začinila i pričama koje su usledile kasnije.

Kako joj se život okrenuo naopačke, ali probudio neke nove čari i zadovoljstva, o majčinstvu i promenama sa kojima se susreće gotovo svaki roditelj, o kompromisima na koje smo obavezni da pristajemo i izborima koji su sa decom daleko veći, ali i osetljiviji i rizičniji. Ispričala je urednica Zadovoljne novogodišnjoj Mamazjaniji, a vi možete da je pogledate u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram