Mamazjanija: Konstrakta je skroz drugačija mama, bez strogoće, zabrana i granica – a evo kako to izgleda u pubertetu

„Mama mora biti zdrava i uvek joj treba vreme za kafu“

Nova epizoda Mamazjanije uvodi nas u bajkoviti, porodični svet naše najpoznatije „zdrave“ umetnice – Ane Đurić Konstrakte, pevačice, kantautorke, arhitektice, a pre svega mame jednog Nikole (15) i jedne Lene (14), a u našem podkastu, čućete kako izgleda svakodnevica sa dva tinejdžera, ali i da pubertet ne mora da bude bauk.

Ana Đurić Konstrakta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a ova, kao i sve prethodne epizode Mamazjanije na ostalim platformama biće dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

U epizodi, koja je kao i prethodne tri bila „zaslađena“, zahvaljujući kompaniji Bambi, koja je podržala snimanje decembarskih emisija, ali i plazma popsima iz njihove Plazmastičarnice, razgovarali smo sa našom gošćom o životu mame – umetnice, koja je pred kamerama Konstrakta, a kad se reflektori ugase, ona je Ana, posvećena majka, kojoj su u fokusu dečak i devojčica, njena deca, koja su joj i prijatelji i inspiracija.

Kako vaspitavati decu bez postavljanja granica, stalnog nadzora i kontrole?

Koliko današnje generacije imaju mašte i gde se ona sakrila?

Na koji način je Konstraktina popularnost tokom Evrovizije uticala na njenu decu?

Mora li mama da radi sve kućne poslove i zašto?

Kako da pubertet ne bude „strašan“?

Ana Đurić Konstrakta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zašto nije dobro prezaštiti decu, nego ih pustiti da prođu kroz sve boljke odrastanja sa kojima uče da se bore?

Kolika je razlika u vaspitanju dečaka i devojčice?

Ana Đurić Konstrakta i Ana Marković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kroz razgovor sa Konstarktom shvatili smo da je mamin posao od devet do pet „mač sa dve oštrice“, a vreme provedeno sa decom za Konstraktu je dragoceno. Od bajki koje im je smišljala za laku noć dok su bili mali, do odnosa koji danas imaju kroz zajedničko slušanje muzike, razgovora i razmene mišljenja, slušajte i gledajte u novoj epizodi Mamazjanije.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.