(FOTO) Mama podelila brutalan prizor rada od kuće s decom

Foto: Printscreen/YouTube/Vote Best Option

Rad od kuće uz onlajn nastavu dece je za mnoge roditelje bio i ostaje jako težak izazov. Veći teret opet pada na žene i zato je iskrenosti jedne mame oduševila ljude širom sveta.

Žene generalno češće rade kućne poslove nego muškarci, a na listu brojnih zadataka koje treba da obave u ovoj godini stiglo je samo još više stavki. Pandemija nam je donela rad od kuće, kao i pohađanje škole pred TV ekranima – što znači samo duplo više obaveza za već zauzete majke.

Pročitajte još:

Jedna mama, naučnica Grečen Goldman, pokazala je realnost koju proživljavaju mnoge žene – sveopšti haos koji ih okružuje iz dana u dan, koji ne prestaje ni u važnim poslovnim trenucima.

Naime, ona je članica Centra za nauku i demokratiju, i u svojstvu te svoje funkcije davala je intervju za CNN o klimatskim promenama. Naravno, kao i većina ljudi danas, intervju je davala putem video poziva. I dok je govorila o važnim temama za našu planetu, u pozadini se krio njen mali, privatni karambol.

Na Tviteru je podelila snimak iz intervjua, uz fotografiju sobe u kojoj je bila, a koja je zasuta igračkama u svakom ćošku. Njen laptop je smešten na stolici koja je postavljena na stolu i možemo da vidimo ono što se u intervjuima nikada ne vidi – da nosi biciklistički šorc i sandale.

„Samo sam iskrena“, napisala je ona uz ovu objavu.

Mnoge majke koje rade od kuće prepoznale su sebe na Grečeninim fotografijama – njihov uglađeni profesionalni život često se preklapa sa životom kod kuće, kada su fokusirane na dete.

I često ne mogu da postignu sve – pa je sasvim u redu da kuća povremeno bude u haosu. Oslobađajuće je uraditi ono što je Grečen uradila: prestanimo da glumimo savršenost.

Bilo je više žena, ali i muškaraca, koji su takođe pokazali šta se krije u pozadini njihovih javnih nastupa.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram