Praktična žena u Mamamazjaniji: Nataša Pavlović je decu pustila da koriste telefon koliko hoće i onda je primenila zlata vredan trik

Od zaposlene mame očekuje se da uskladi obaveze, posao, decu, kuću i sve to uradi tako da bude idealno, ali „ona to ne mora“, naglašava Nataša Pavlović, autorka emisije „Praktična žena“, gošća nove Mamazjanije, mama dva dečaka Olega i Jana, koja gledaocima našeg podkasta poručuje da je jedino bitno da sačuvaju zdravlje i osmeh na licu, jer to je ono što našoj deci treba.

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a ova, kao i sve prethodne epizode Mamazjanije na ostalim platformama biće dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Nataša Pavlović u podkastu „Mamazjanija“ Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kroz razgovor sa Natašom, koja naglašava da je ljudi već oslovljavaju sa „Praktična“, shvatili smo da mi, mame, i ne moramo uvek da budemo praktične, već je samo potrebno da budemo tu za svoju decu kada smo im najpotrebnije, a obaveze i svakodnevni pritisci uvek mogu da sačekaju. Odala nam je i neke detalje u vaspitanju svojih sinova i opisala metod kojim kod njih kontroliše korišćenje mobilnih telefona i igrica, dok im istovremeno ništa ne zabranjuje.

Vreme koje provodi sa decom za Natašu je dragoceno i kaže da roditelji mogu da očekuju da dete ne gleda u kompjuter ili telefon, ali samo ako im ponude alternativu, koja je napornija varijanta, ali su plodovi ovakvog vaspitanja neprocenjivi, pa ona nekada umesto sat vremena, u parku sa sinovima provede i četiri sata.

Zašto je opasno deci zabranjivati da rade ono što najviše vole?

Zašto je ponekad bolje u poznijim godinama osnivati porodicu?

Kako ograničiti vreme u digitalnom svetu, a da deca to ne primete?

Nataša Pavlović u podkastu „Mamazjanija“ Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Koje su najveće zamke roditeljstva?

Kako i kada dete pripremiti za ono što ga čeka u životu?

Kako se gradi poverenje između roditelja i dece?

Nataša Pavlović i Ana Marković u podkastu „Mamazjanija“ Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nataša nam je priznala da se i ona ponekad iznervira, ali da to ne traje dugo. Sad kad u kući ima jednog pubertetliju dolazi češće do rasprava, ali sa starijim sinom, za kojeg kaže da je „njena kopija“, te razmirice se brzo rešavaju, a iz svake greške nauče nešto novo.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta