Neverovatna „matriks“ fotka bebe koja je prevarila smrt

bebe i koronavirus
Foto: Profimedia

Tek rođena beba iz Londona morala je hitno u bolnicu jer nikako nije dobijala na težini. Onda su analize pokazale da beba ima koronavirus, ali i opasno oboljenje srca, pa su lekari odmah morali da je operišu.

Sadi Lovel, mama malog Tomasa Lovela, ispričala je nedavno da je zbog koronavirusa umalo izgubila svoju bebu staru samo tri nedelje jer je malac imao ozbiljnih srčanih problema koje je korona prikrila, piše Dejli mejl. Ovaj portal je objavio neverovatnu fotografiju bebe dok je bila priključena na aparatima, a na kojoj mališan izgleda poput dece iz legendarne sage „Matriks“.

 

Tomas Lovel imao je samo tri nedelje kada su ga odveli u bolnicu jer nije dobijao na težini. Lekari su ga odmah pregledali i zaključili da mu se u plućima nakuplja tečnost zbog čega teško diše, a test je ubrzo potvrdio da je pozitivan i da ima kovid 19.

Međutim, simptomi virusa su prikrili drugu opasnost – mali Tomas je imao retko oboljenje srca pod nazivom TAPVR , koje može biti fatalno ako se ne operiše.

Pročitajte još:

Nakon što je Tomas primljen u bolnicu Sveta Meri u Londonu, lečili su ga terapijom za koronu i stavili ga na respirator, ali stanje mu se pogoršalo posle pet dana. Narednog dana prebačen je u veću bolnicu gde su lekari otkrili to oboljenje srca. Odmah su ga operisali.

Roditelji Sadi i Stiven Lovel bili su u potpunoj agoniji dok im je sin bio u bolnici i borio se za život.

„U početku nisam želela da prihvatim da se to događa. Mislila sam da je samo kovid, a bebe od njega ne umiru“, kazala je Sadi, koja je takođe bila pozitivna na koronu.

Ona je rekla i da je strašno to što se nešto slično može desiti i drugim roditeljima – da kovid maskira simptome nekih drugih opasnih bolesti kod njihove dece.

Mali Tomas, za kog kažu da je čudo od deteta, sada je dobro i lekari tvrde da će se sasvim oporaviti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram