Neverovatan prizor bebe rođene u vodenjaku oduševio svet

Foto: Rafael Ben-Ari / Alamy / Alamy / Profimedia

Bilo da ste iskusile ili prisustvovale nekom porođaju, jasno vam je koliko je magičan trenutak dolaska novog bića na svet. Svako rođenje je jedinstveno, ali neka od njih su izuzetna retkost, a ovo je jedno od njih.

U većini slučajeva, regularni porođaj počinje pucanjem vodenjaka (aminonske kesice) i oslobađanjem plodne vode kojom je ona ispunjena.

Međutim, iako su izuzetno retki, postoje i porođaji kada se beba rađa unutar te aminonske kesice.

Ovaj tip porođaja ima specifičan naziv „En caul“ i češće će se desiti prilikom carskog reza, nego kod prirodnih porođaja. Ipak, šanse su jedan u 80.000 slučajeva.

Naziva se još i „porođajem sirene“, a u nekim kulturama smatra se znakom sreće za bebu i njene roditelje.

Jedan takav osvanuo je nedavno na internetu i dirnuo u srce mnoge širom sveta, a prizor gde beba sklupčana unutar vodenjaka dolazi na svet naprosto je očaravajući.

Video je na svom Instagram profilu podelio argentinski ginekolog Ignjacio Perez Tomasone, a pregledalo ga je više od tri miliona ljudi.

Ispod videa osvanuli su brojni komentari u kojima su ljudi ovaj nesvakidašnji prizor opisivali kao nešto „veličanstveno“, „čudesno“ i „neverovatno“.

„Pogledajte ovaj neverovatni prizor, kako neko može reći da Bog ne postoji“, „Ovo je prosto neverovatno“, „Očaravajuće je samo gledati“, „Mogao bih ovo gledati milion puta“, „Reči su suvišne“, „Savršenstvo, hvala što ste to podielili s nama“, samo su neki od komentara.

Porođaj je zaista čudo, složićete se.

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram