Devojka od milion dolara koju je ubila Mensonova sekta

šeron tejt
Foto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Šeron Tejt zvali su devojkom od milion dolara. Dok su joj predviđali zlatnu karijeru u Holivudu, ona je sa rediteljem Romanom Polanskim čekala bebu. Sve njene snove surovo su presekli članovi sekte Čarlsa Mensona koji su je svirepo ubili u devetom mesecu trudnoće.

U avgustu 1969. godine bilo je pitanje da li će mlada glumica pre osvanuti na naslovnicama magazina zbog neke nove uloge ili će stići vest da se porodila. Nažalost, vest o njoj koja je obišla svet bila je vest o njenoj jezivoj smrti – članovi sekte Čarlsa Mensona ubili su je u njenom domu u Los Anđelesu.

Ko je bila Šeron Tejt

Šeron Tejt je rođena u Dalasu 1943. Pošto je odrastala u vojnoj porodici, mnogo se selila, pa je čak i srednju školu pohađala u Italiji. Nakon brojnih pobeda na takmičenjima lepote, kada je konačno stigla u Holivud sa 20 godina, dobila je i prve uloge, za početak manje u popularnim TV emisijama.

Sredinom 1960-ih producent Martin Ransohof upoznao je Šeron sa poljskim glumcem i rediteljem Romanom Polanskim. Zaljubili su se i venčali u januaru 1968. Tada je Tejt već bila 26-godišnja filmska glumica u usponu, najpoznatija po ulozi u Dolini lutaka iz 1967. godine.

šeron tejt
Foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

„Želim hipi devojku, a ne domaćicu, a to je Šeron“, govorio je kasnije Polanski.

U avgustu 1969. novopečeni par je trebalo da dočeka bebu za samo nekoliko nedelja, Tejt je ušla u deveti mesec trudnoće.

Ali dok se jedne noći družila sa prijateljima u svojoj vili u Los Anđelesu, postala je žrtva svirepe sekte Čarlsa Mensona.

Dan nakon njenog ubistva Njujork Tajms ju je opisao kao „jednu od najperspektivnijih mladih holivudskih glumica, iako njene televizijske i filmske uloge nisu još uvek bile glavne“.

Kako je stradala Šeron Tejt

Jedina veza između Šeron i ozloglašene sekte bilo je to što je u njenoj i Romanovoj kući u kojoj je ubijena pre njih živeo muzički producent Teri Melčer. Menson je navodno znao da Melčer — koji je odbio njegove prijave za muzičku karijeru — više ne živi tamo, pa nije bilo jasno zašto je onda uopšte poslao svoje ubice u dom Romana Polanskog.

U svakom slučaju, u ranim jutarnjim satima 9. avgusta 1969 članovi Mensonove sekte pod imenom Porodica upali su u kuću i svirepo ubili trudnu Šeron Tejt i i njene prijatelje koji su bili tu.

Menson je osuđen na doživotni zatvor, mada nikoga nije direktno ubio.

Ova tragična priča, između ostalog, opisana je i u filmu Bilo jednom u Holivudu.

BONUS VIDEO: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram