Nela Mihailović otkrila u Mamazjaniji zašto je ponosna majka: „Kad je moja ćerka prvi put htela da naruči piće, pozvala me i rekla…“

Često su je prekoravali da sa decom ne treba pričati baš o svemu, ali naša poznata pozorišna i televizijska glumica Nela Mihailović, u novoj Mamazjaniji priča da je upravo razgovor sa ćerkama Martom (18) i Petrom (16), od kad su bile male, pa sve do danas, zaslužan za njihovo međusobno poverenje, koje uz bezrezervnu ljubav, porodicu drži na okupu.

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a ova, kao i sve prethodne epizode Mamazjanije na ostalim platformama biće dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Nela Mihailović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

U braku sa kompozitorom Vladimirom Petričevićem bila je devet godina pre nego što im se rodila prva ćerka Marta, a ističe da se bez mnogo premišljanja udala već posle šest meseci zabavljanja. Sa 37 godina postala je majka i iako je, kaže, ponovila više puta da bi volela da je bila mlađa, zbog fizičke izdržljivosti, sa zrelošću je stekla mudrost i iskrenu želju za majčinstvom.

„Deca su učvrstila naš brak, koji je opstajao ne samo zbog ljubavi već i razumevanja, jer kad se oboje bavite umetnošću, onda je lakše shvatiti večernje predstave, kasno vraćanje kući i zavisnost od projekata koji određuju ritam života“, priča Nela.

Nela Mihailović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Kroz odrastanje Marte i Petre prošli su brojne faze, sa dve devojčice koje su toliko različite, a opet slične, koje su iz perioda puberteta sa svađama, buntom, netrpeljivošću, stigle do statusa najboljih drugarica.

Kako je Nela pripremala decu za faze i periode koji ih čekaju u životu?

Kad je ćerka istovremeno šokirala, ali i prijatno iznenadila jednim pitanjem?

Zašto roditelj ne sme da popusti kad donese odluku, uprkos dečjoj ljutnji i suzama?

Zašto su Nela i Vladimir počeli da prate društvene mreže, koje su godinama izbegavali?

Kako gledaju na interesovanje za glumu i umetnost kod svojih ćerki?

Nela Mihailović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Kad je Nela morala da prilagođava posao majčinstvu?

Kako je ćerkama objasnila da “biraju društvo“, naročito dok su bile u osnovnoj školi?

Nela Mihailović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Sa ćerkama je drugarica, ali i autoritet, koji poštuju. Na njihova pitanja, muž i ona odgovaraju uvek nakon međusobnog dogovora, a ako se ne slažu, nasamo reše svoje razmirice, pa deca čuju samo jednu odluku. Razgovorom su stekli poverenje, koje ništa ne može da naruši, i koje porodicu drži na okupu.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta