Goran Šušljik u podkastu Mamazjanija razbija predrasude o porodicama sa usvojenom decom

Goran Šušljik gost emisije Mamazjanija Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

U novoj Mamazjaniji naš poznati glumac, reditelj i producent Goran Šušljik otvoreno govori o svojoj porodici, sa suprugom Irinom Dečermić i dva usvojena sina, Đorđem (15) i Dušanom (12), koji su, kako kaže, njihova deca podjednako kao da su biološka, a bliskost i zajednički život, ni po čemu se ne razlikuje od većine porodica, o čemu ćete slušati premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs.

Usvajanje u Srbiji i dalje je, nažalost, tabu tema, ali Šušljik i Irina nisu se obazirali na zle jezike kada su odlučili da usvoje decu. Odluka je, kako on kaže, došla bez mnogo razmišljanja. Vodili su se željom da imaju decu i to je jedino bilo bitno.

O odrastanju Đorđa i Dušana, koji su rođena braća, a potpuno različiti dečaci, o pubertetu i njegovim zamkama, o ulasku u proces usvajanja u Srbiji, o deci koja čekaju roditelje, i o Goranu i Irini, koji ne doživljavaju sebe kao heroje, već upravo na svu tu decu gledaju kao na velike borce, slušaćete u novoj Mamazjaniji, a ova kao i sve prethodne epizode Mamazjanije, biće na ostalim platformama dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro i to na YouTube kanalu NOVA RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Kroz razgovor o porodicama sa usvojenom decom i parovima koji bi želeli da usvoje, ali se plaše, Goran priča o stigmi koje se naše društvo još nije oslobodilo. On naglašava da mu je zato draže što živi u velikom gradu, u kojem će i njihovim sinovima biti lakše da se jednog dana izbore sa predrasudama, za koje se nada, da ih ipak neće biti, i da će se i naše društvo osvestiti.