Najpopularnija metoda vaspitanja u Srbiji je najgore što možete da učinite svom detetu: Tomislav Kuljiš u Mamazjaniji

Jedan od najpoznatijih psihoterapeuta u regionu, Tomislav Kuljiš, osnivač Integralne telesne psihoterapije i Centra „Prirodno roditeljstvo„, stigao je iz Zagreba u Beograd i gostovao u novoj epizodi Mamazjanije, u kojoj je objasnio šta uopšte znači biti roditelj i koliko je važan rani razvoj svakog čoveka, a koliko u najranijem detinjstvu možemo da utičemo na to, kakav će život naše dete voditi kao odrasla osoba.

U novoj Mamazjaniji, Kuljiš otkriva kako će izgledati „roditelj budućnosti“.

U čemu se razlikuje budućnost roditeljstva, od onog koje smo do sada upoznali?

Koja je jedna od najopasnijih metoda u vaspitanju, čije se posledice mogu javiti i decenijama kasnije?

Zašto je za dete važan rani razvoj i do koje godine života traje?

Koji period u odrastanju dece je najvažniji i presudan za kasniji razvoj ličnosti?

Možemo li, i kako, izbeći ponavljanje grešaka naših roditelja u vaspitanju i kako preseći taj lanac i krenuti od početka?

Zašto mami mački ne mora niko da objašnjava kako da bude roditelj, ali mami i tati ljudskog bića – mora?

Kuljiš nas uvodi u svet u kojem je za razvoj deteta od primarnog značaja dobrobit mame i tate, jer ako su oni dobro, onda je i dete. Od njihovog ponašanja, načina života, odnosa prema okolini i jednih prema drugima, zavisi i razvoj deteta.

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova Video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.