„Mislila sam da je otišao na raspust kod tate u Ameriku, a on je tamo upisao školu“: Ljubinka Klarić u Mamazjaniji o odlasku sina

Glumica je u podkastu Mamazjanija progovorila o najemotivnijim trenucima u životu.

Naša glumica Ljubinka Klarić gošća je nove epizode podkasta Mamazjanija koju možete pogledati u videu na početku teksta. Ovaj podkast o roditeljstvu premijerno se emituje svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova Video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

U najnovijoj epizodi Ljubinka priznaje zašto je pubertet najstresnije doba u periodu odrastanja, u kojem je uloga roditelja od presudnog značaja za rast i psiho-emotivni razvoj deteta. Ključni momenat u kojem je gošća nove Mamazjanije, naša poznata glumica Ljubinka Klarić, pokazala šta znači pustiti dete da odraste i biti srećan zbog njega, ma gde da je, upravo je odlazak njenog Koste na školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama sa samo 13 godina. Iako je razdvajanje teško prihvatila, kada je njegove želje i ciljeve stavila na prvo mesto, vratio se osmeh na lice.

Ljubinka Klarić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Posao glumice, koji ne poznaje radno vreme, ne ide na ruku mami koja odgaja dete. Ipak, uz pomoć porodice, svojih najbližih, ali i stalnih dogovora sa bivšim mužem, Ljubinka je uspela da izvede Kostu na pravi put, a sa njim je prošla kroz brojne izazove, iz kojih su uz mnogo truda, rada, a pre svega bezrezervne ljubavi, zajedno izašli kao pobednici.

Koji momenat majčinstva joj je najteže pao?

Kako su se izborili sa zavisnošću od video igara, koje su u današnje vreme problem 90 odsto porodica koje u kući imaju pubertetlije, ali i mlađu decu?

Ljubinka Klarić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Šta zamera srpskoj javnosti?

Kako je kroz iznošenje svog primera borbe sa krizama u odrastanju deteta, pomogla mnogim roditeljima u našoj zemlji, a i šire?

Zašto je važno da kao roditelji svoju sebičnost i vezanost za dete stavimo po strani, a prioritet damo dečjoj sreći, koja nas ponekad određenim delom isključuje?

Na šta je, kao majka, ponosna?

Šta znači „majčinski“, a šta „porodični“ tip?

Ljubinka Klarić i Ana Vušović Marković Mamazjanija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

O Kostinom odlasku u Sjedinjene Američke Države, odnosu sa njim, koji je sav njen život, ali i sa bivšim mužem, sa kojim rešava probleme i nedoumice sa kojma se njihov sin susreće, o težini glumačkog posla, koji nema uvek razumevanja za privatan život, iskušenjima i izazovima sa kojima se hvata u koštac od svoje 30. godine i promenama koje su je zatekle nakon rođenja deteta, u novoj epizodi našeg podkasta, čućete od Ljubinke Karić, televizijske, filmske i pozorišne glumice.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.