Raspust ili agonija: Šta sa decom ovog leta

Foto: PhotoAlto / Profimedia

Dečji raspust je radost, ali i agonija. Šta raditi s klincima celo leto ako nemaju babu na selu, a ne možete baš uvek da ih vodite samo u parkić. Beograd nudi gomilu sadržaja koji će im biti pun pogodak, a ujedno će prijati i vama.

Pozorišne predstave na Tašu

Pozorište na Tašmajdanu je nova manifestacija u Beogradu koja će trajati do 20. jula 2020. godine, a u okviru koje će na otvorenoj sceni stadiona na Tašmajdanu publika će moći da uživaja u pozorišnim predstavama za decu i odrasle pod otvorenim nebom. Ceo repertoar za najmlađe možete videti na sajtu Dan u Beogradu.

Akvarijum i tropikarijum

Radno vreme vikendom je od 9-16h. U beogradskom akvarijumu i tropikarijumu možete videti moćne pirane Amazona, prelepe ribice Nema, Dori i Bubless, kameleone koji menjaju boju, krabe, kornjače, zmije. Cena ulaznice za odrasle je 300, a za decu od pet do 15 godina 150 dinara, mlađi od pet godina ne plaćaju ulaz.

Pročitajte još:

Šetnja po keju

Klinci obožavaju Dunavski kej jer ne moraju samo da šetaju već mogu i da se zabave u luna parku, igraonicama, voze bicikl. Najbolja strategija je da se unapred dogovorite koliko novca možete da potrošite da ne biste odšli u situaciju da vam traži i palačinku i krofnicu i pomfrit i kokice i šećernu penu.

Audicija za tinejdž predstavu

Ako su vam deca malo starija, mogli biste da ih odvedete i u malo pozorište „Duško Radović“ koje poziva mlade uzrasta od 13 do 16 godina na audiciju za učešće u predstavi na Tinejdž sceni, a audicija se održava u subotu 4. jula u 12 sati u pozorištu. Probe će se održavati u avgustu, a premijera predstave u novembru 2020. godine nakon čega će biti izvođena u okviru redovnog repertoara Tinejdž scene „Radović“. Za audiciju nije potrebna prethodno pozorišno iskustvo, a od učesnika se očekuje samo spremnost na razgovor i malo mašte. Dobrodošlo je ali ne obavezno poznavanje muzičkih instrumenata i kompjuterskih tehnologija.

Avala nedeljom

Svake nedelje sa „Trošarine“ na Avalu vas besplatno vode vodiči Planinarskog društva Pobeda. Na Avali postoji sedam markiranih planinarskih staza. Šetnja, skoro uvek različitim avalskim nenapornim stazama, traje oko 90 minuta, umerenim tempom. Obujte izdržljive cipele i krenite s klincima. Na Avali se može videti Avalski toranj, Spomenik Neznanom junaku, Spomenik poginulim sovjetskim veteranima, Kraljeva česma, veći broj česama i neobične lepote vegetacije. Može se saznati i ponešto iz istorije Avale i spomenika na vrhu, može se prošetati tzv. Žaninom stazom.

Muzej iluzija

Muzej Iluzija Beograd je pošto je ponovo otvorio svoja vrata 22. maja, proslavljajući drugi rođendan izmenio kompletan dizajn prostora i više od polovine prvobitne muzejske postavke, a pojedini eksponati posebno su interesantni. Nova je atraktivna soba boja, optička iluzija pod nazivom „Oči koje vas prate“, a iz budućnosti stigao je i bunar beskonačnosti. Sve zaštitne mere u muzeju preduzete su po najvišim evropskim standardima, piše na sajtu tog muzeja.

Inače, popularni program Mozgaonica aktuelan je i ove sezone te se osnovci i srednjoškolci mogu priključiti interaktivnim edukacijama koje će se odvijati unutar muzejskih prostorija.

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram