Mama rođena bez ruku za koju prepreke ne postoje

Foto: Instagram/saritalbi

Sara Talbi je kao dete naučila da se oblači, češlja kosu i brine se o sebi koristeći stopala. Njen invaliditet je ne sputava ni u brizi za ćerku Lilu, koja ima dve godine.

Ova tridesetosmogodišnja mama, sve svoje dnevne obaveze obavlja sama, bez problema. Sara sređuje nokte, oblači svoje dete i crta – koristeći samo svoja stopala.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Lekari nisu znali da kažu zašto je Sara Talbi rođena bez gornjih ekstremiteta, a ona je na svoju različitost navikla. Naučila je da za sve što joj je potrebno, koristi stopala i nožne prste, a svoju tehniku je usavršila do perfekcije. Kako je odrastala razvijala je i veština poput seckanja povrća i šminkanja – nožnim prstima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Međutim kada je postala majka, njen hendikep je počeo mnogo više da joj smeta.

“Da biste brinuli o bebi, pogotovo u najranijem dobu, potrebne su vam ruke”, priznaje Sara.

Kaže da je prvi put u životu kada je osetila ogromnu frustraciju i tugu, bilo onda kad nije mogla da podigne svoju uplakanu bebu iz kreveca.

 

“Tražila sam ocu svoje bebe da je izvadi iz kreveca, i čim me je zagrlila prestala je da plače. To je bio ključni momenat za mene. Shvatila sam da ja svom detetu značim mnogo više nego samo kao par ruku”.

Sarina ćerka Lila, danas ima dve godine. Lilu mama oblači, kuva joj, pazi je i igra se sa njom, baš kao i sve ostale mame sa svojom decom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Mala Lila smatra da je njena mama ista kao i sve ostale mame, jer je ne definiše par ruku, već ljubav, briga i požrtvovanost za svoje dete, a Sari ništa od toga ne manjka.

***
Bonus video: Dan majke trojki

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram