Kako organizovati porodično putovanje sa decom?

Avion
Foto: Viacheslav Iakobchuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada putujete sa decom, budite strpljivi i ostavite dovoljno vremena za sve. Planiranje dodatnog vremena je upravo suprotno od onoga što ljudi rade kada putuju sami. Međutim, kada putujete sa decom onda se mora o svemu misliti.

A tek kada putujete sa porodicom, sve će trajati duže nego što očekujete, uključujući:

Prijavljivanje na aerodromu

Prolazak kroz obezbeđenje

Kupovina grickalica i pića

Ukrcavanje u avion

Obavezno dođite na aerodrom ranije i ostavite dovoljno vremena ako stvari krenu po zlu. Zato je poželjno iznajmljivanje vozila na vreme za prevoz do aerodroma.

Definitivno ne želite da propustite svoj let jer je bilo potrebno dodatnih 10 minuta da vaša kolica i flaše prođu pored obezbeđenja. Ipak, letenje je samo jedan primer sporog kretanja. Ostavljanje dodatnog vremena odnosi se na sve delove vašeg putovanja.

Kada putujete sa decom, možda nećete stići da obiđete četiri muzeja, tri restorana, da napravite pešačku turu i da vozite biciklom u istom danu, ali jedno je sigurno. Biće vam sigurno zabavno sa mališanima koji imaju pitanja za sve.

Iznajmljivanje vozila i prevoz do aerodroma

Iako vožnja taksijem ili deljenje vožnje može biti prijatno, bezbedno i jednostavno iskustvo, rezervisanje privatnog prevoza do aerodroma unapred osigurava da ćete sigurno stići na vreme. Međutim, prevoz do aerodroma nije nešto o čemu putnici obično razmišljaju osim ako nešto ne krene naopako. Ali odabir pravog aerodromskog transfera ne samo da može pomoći u sprečavanju gubitka vremena i novca, već može pomoći da se opustite i da ne brinete tokom putovanja. Evo šta treba da znate kada je u pitanju iznajmljivanje automobila pre nego što rezervišete privatni aerodromski transfer, grupni prevoz ili taksi.

Iako su danas dostupne neke aplikacije koje omogućavaju putnicima da rezervišu putovanje unapred, međutim, treba da znate da i unapred rezervisane Uber vožnje podležu naplati u poslednjem trenutku, a drugi brendovi nude rezervacije putovanja samo u ograničenim regionima. Zato rezervišite svoj privatni aerodromski transfer unapred za potpunu transparentnost troškova i zgodan i siguran proces preuzimanja.

Privatni transferi naspram grupnih vožnji

Grupni prevoz do aerodroma se često oglašava kao ekonomična alternativa privatnom transferu, ali razlika u ceni ne nadoknađuje razliku u vremenu, udobnosti, pogodnostima i ukupnoj vrednosti. A da ne govorimo o komforu ukoliko putujte sa decom. Zamislite sledeće. Kada dođete sa leta i treba da pokupite svoj prtljag, a deca nervozna nema ništa prijatnije nego kada vas dočeka profesionalni vozač i otprati vas direktno do vašeg smeštaja uz besplatne poklone i savete za snalaženje. Iznajmljivanje vozača je takođe opcija, ali kada imate i vozača, onda ne morate da brinete ni o čemu.

O povratku da i ne govorimo. Putnici koji rezervišu privatni transfer do aerodroma mogu uživati više vremena na svojoj destinaciji i izbeći nepotrebno duga putovanja do i sa aerodroma. Realno, razlika u troškovima između zajedničkog aerodromskog transfera i privatnog je prilično vidjiva, ali kada putuje cela porodica i ako su deca mala, onda je ta razlika zanemarljiva.

Ako vam je odmor jedno od najvažnijih perioda u godini, onda pametno uložite svoje vreme i izvucite maksimum iz svog putovanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram