Jeziv snimak: Kako je devojčica u Rusiji nadmudrila manijaka

Beba i porodica 25. mar 202113:22 > 19:20
Foto: Printscreen/YouTube/Active Self Protection

Viralni video naslovljen jednostavno "Mala devojčica pametno izbegava jezivog muškarca" nastao je u Rusiji i objavljen pre više od godinu dana, ali uvek je aktuelan i poučan, a naročito ovih dana kad se u Srbiji suočavamo s istom pojavom.

Video počinje prizorom devetogodišnje devojčice pred ulazom u zgradu, prati je nepoznati muškarac, i priča bi mogla da ima strašan scenario da devojčica nije na vreme registrovala jezivog čoveka i uspela da mu umakne u nekoliko pametnih poteza.

Ušla je u ulaz, krenula prema liftu, a onda ipak skrenula i zavarala trag dovoljno da mu šmugne iza leđa i ode po podršku.

U gradu Stupino, nešto više od 60 kilometara udaljenom od Moskve, čovek koji je pratio devojčicu je na kraju uhapšen, a snimak je ostao kao upozorenje roditeljima i podsetnik na to koliko je važno da roditelji nauče svoju decu da se čuvaju.

Ta tema je i u Srbiji ovih dana posebno aktuelna zbog snimka manijaka s Ceraka koji prati devojčice u zgrade i pokazuje im svoj polni organ.

„Takve situacije se dešavaju kada je žrtva sama. Savet je da u večernjim i noćnim satima ženske osobe ne idu same. Da imaju nekakvu pratnju. Da obrate pažnju da li neko ide za njima, da li ta osoba ulazi u ulaz za njima. Pogotovu ako vide nepoznatog muškarca. Dakle, da ne ulaze same u ulaze, neka se sklone, neka pozovu nekoga da izađe po njih. Žrtva uvek oseti da je u opasnosti, to je u ljudskoj prirodi. Ako se osetite ugroženo na bilo koji način, pozovite nekoga”, rekao je nedavno kriminolog Dušan Davidović za Nova.rs.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram