Gedžet i aplikacija „zašto beba plače“: Spas posle porođaja

beba plače
Foto: JPM / ImageSource / Profimedia

Uveliko znamo za aparate koji roditelje obaveste ako se beba u drugoj sobi probudi i zaplače, pa mogu odmah da odu do nje. Ali spravice i aplikacije koje tumače bebin plač, odnosno navodno pokazuju iz kog razloga zapravo beba plače – nešto su sasvim drugo. A da li rade?

„Prvih nedelja dok nisam znala baš ništa, taj aparat Why Cry mi je bio apsolutni spas jer mi je, svaki put kad beba zaplače, za samo nekoliko sekundi otkrivao šta je uzrok i pomagao mi da rešim „problem“. Kasnije sam već umela i sama da prepoznam po intenzitetu plača šta je u pitanju, ali kao mladoj mami mi je mnogo pomoglo“, kaže za Zadovoljnu mama Anja.

Ona dodaje i da joj je malo ko verovao da to ima smisla kad je aparat kupila, ali kad su drugi i sami dobili decu, setili su se da je pitaju da li Why Cry radi.

Kako proizvođač navodi, ovaj aparat, naime, obaveštava roditelje u roku od 20 sekundi zašto vaš mališan plače. I sve to deluje previše dobro da bi bilo istinito, ali izgleda da je moguće da jedna mala sprava rastumači da li bebac kmeči jer je gladan, žedan, uznemiren, dosadno mu je ili mu se spava.

Pritom, ovakvi aparati mogu da pokažu i temperaturu i vlagu u prostoriji, što takiođe može da bude od pomoći.

Osim aparatića, tu su i aplikacije, poput Cry Analayzer i Why Cry Baby Analyzer, koje takođe tumače zašto beba plače.

Na osnovu baze od više hiljada zvukova uplakane bebe, pomažu roditeljima da rastumače bebine prohteve.

Preporučuju se obično za bebe od rođenja do šestog meseca života.

Proizvođači kažu da su njihova pomagala otprilike 80 odsto precizna.

BONUS VIDEO: DAN MAJKE TROJKI

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram