Engleski za decu: Učenje uz igrice i zanimljiv sadržaj

učenje engleski
Foto: Phovoi R. / Panthermedia / Profimedia

NTC metoda učenja je vrlo zanimljiva.

Vremena se menjaju, a svako vreme sa sobom donosi neke trendove. U 21. veku rad na računaru i pametnim uređajima je obavezan, a ukoliko govorite engleski jezik, mogućnosti za napredak su mnogo veće. Zato olakšajte vašem detetu život, od malih nogu usmerite ga na učenje jezika.

Deci do 4-5 godina je teško održati pažnju, zato su se pojedine škole odlučile za primenu NTC metoda učenja kroz igrice i sadržaj koji je zanimljiv mališanima.

Upotreba NTC metode pri učenju

NTC metoda je proces učenja kroz igru, sprovodi se u 17 zemalja Evrope, a u Srbiji je akreditovana od strane Ministarstva obrazovanja. Ovo je jedna od novijih metoda koja je nastala kao rezultat istraživanja dece i njihovog razvoja.

Deci u ovom uzrastu je jako teško održati fokus, zato je potrebno da im se priđe sa posebnim stavom, a to ne može svaki nastavnik engleskog. U nastavi profesori koriste ovu metodu kako bi deci kroz igrice, zanimljive video materijale i kroz primere vezane za njihova interesovanja približili engleski jezik, i potrudili se da ga zavole.

Često profesori engleskog jezika na početku kursa održe online konsultacije sa roditeljima mališana kako bi dobili informacije o interesovanjima deteta, koje crtaće voli da gleda, koje su mu omiljene igre, omiljeni sport i sl. Na snovu tih informacija kreira se sadržaj nastave specijalno za dete, a svi časovi su individualni.

U poslednje vreme, sve više škola primenjuje ovu metodu i u regularnoj nastavi.

UČENJE ENGLESKOG UZ IGRICE I ZANIMLJIV SADRŽAJ

Svako dete ima neki omiljeni crtać, omiljeni link iz crtaća, omiljenu igru, omiljeni sport i neka druga interesovanja.

Pa tako kreativni profesori sadržaj časa pripremaju na osnovu tih interesovanja, tako da u primerima i zadacima koriste mališanove omiljene crtaće i likove. Na taj način deca brže usvajaju nove informacije, a ono što je još bitnije ti primeri će im biti jako interesantni tako da će ih sami ponavljati tokom dana i van nastave, što i jeste cilj.

Roditelji mogu u radu sa detetom primeniti ove metode. Ako je slučaj da dete voli da crta, roditelj može učiti engleski jezik sa mališanom uz ovu aktivnost. Može mu zadati da nacrta članove porodice ili da na engleskom napišu neki broj, boju, itd.

Prednosti online učenja engleskog jezika

Možda vam online engleski za decu na prvi mah ne deluje kao najbolja ideja, ipak online nastava ima razne prednosti.

Roditeljima koji već imaju iskustva sa online sastancima ovo neće biti problem, ali ukoliko niste do sada imali iskustva sa ovakvim vidom komunikacije, verujte nam da ćete se brzo privići.

Osim toga što ćete vi probiti barijeru i uhvatiti se u koštac sa novim trendovima i tehnologijama, ukoliko do sada niste, vaše dete će saznati da laptop i telefon mogu služiti i za druge stvari osim za igrice i gledanje crtaća. Dobro je da se deca prilagođavaju vremenu, online sastanci i učenje su budućnost.

Još jedna bitna prednost online učenja je ušteda vremena. Danas se jako brzo živi, pogotovu u velikim gradovima gde se mnogo vremena izgubi u putu od jedne do druge tačke. Časovi uglavnom traju 30-45 minuta, a dok stignete do škole i da se vratite izgubite još toliko vremena.

Pored toga što ćete uštedeti vreme, online engleski za decu vam pruža mogućnost da i sami možete prisustvovati indirektno, što je i poželjno, ali bez aktivnog učestvovanja u rešavanju zadataka. Na časovima ćete videti kako profesori pristupaju učenju, zapamtićete neke od igrica i te igrice možete koristite i van nastave kako bi dete obnovilo gradivo.

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram