Dohrana za bebe – izbor za koji je hranljivost i kvalitet imperativ

dohrana za bebe
Foto: DK IMAGES / Sciencephoto / Profimedia

Zdrava, pravilna i izbalansirana ishrana značajna je za uspešan razvoj svakog deteta. Posebno u najranijem periodu života, dohrana za bebe koja se kupuje ukoliko majke nemaju dovoljno mleka da doje mališane, mora biti najkvalitetnija, vrlo hranljiva i podobna pravilnom radu creva, želuca i svih organa.

Kada se bira dohrana za bebe, veoma je značajno da ima odličan nutritivni sastav u pogledu vitamina, minerala, proteina, ugljenih hidrata i svih ostalih hranljivih sastojaka. U situacijama kada je mališanima potreban dodatni izvor energije, pothranjeni su ili zahtevaju znatno veći stepen hranljivih sastojaka, dijetetski proizvodi kao što je to Nutridrink imaju blagotvorne efekte.

Kvalitetno i hranljivo prihranjivanje bebe

Dohrana za bebe predstavlja osnovni izvor hranljivih sastojaka od prvog dana života novorođenčeta i zamenjuje majčino mleko. U kombinaciji sa ključalom i prohlađenom vodom, dozira se unapred pripremljena struktura dohrane, dok se ne dobije ujednačeni sastav u flašici za mališane. Svaka dohrana za bebe treba da bude odabrana sa stanovišta proverenih sastojaka, kvaliteta i izobilja korisnih materija. Da bi razvoj deteta bio pravilan i prema predviđenoj dinamici, značajno je da dohrana ima blagotvorno dejstvo na rad organizma, posebno jer je tokom prvih meseci života to osnovni obrok, tokom čitavog dana i noći.

U prvim mesecima života bebe se hrane na svaka 3 ili 4 sata, a uglavnom se dohrane pripremaju doziranjem kašičica u vodu, uz merenje potrebnog broja miligrama za dovoljno hranljiv i sit obrok. U pogledu izbora dohrane, danas postoje standardne varijante za široku upotrebu koja se određuje prema uzrastu deteta do 2 ili 3 godine. Pored toga, postoje i specijalne formule koje imaju dodatak biljnih ulja, sa ili bez laktoze, kao i niz drugih organskih sastojaka.

Kako do izbalansirane i pravilne ishrane

Ukoliko se dohrana za bebe konzumira od najranijeg perioda života, unosi se adekvatan odnos svih hranljivih sastojaka. Pored toga, nekada se može desiti da deca bez obzira na način ishrane imaju dozu pothranjenosti. Stručno, u pitanju je stanje malnutricije, odnosno pothranjenosti u pogledu manjka energije, proteina, vitamina i drugih nutritivnih sastojaka. Nutridrink je odličan napitak koji može efikasno nadoknaditi sve hranljive materije, u slučaju odbijanja redovnih obroka, gubitka apetita i poremećaja sistema za varenje.

Posebno se preporučuje za dijetetske medicinske namene, jer zahvaljujući svom sastavu predstavlja proizvod koji se može koristiti kod različitih režima ishrane uz ubrzani rad metabolizma. Veoma je značajno i to što je Nutridrink ukusan, može imati aromu jagode i drugog voća, pa je jednostavan za konzumaciju kod odraslih i dece, bez problema i tegoba. Nutridrink nema laktozu, gluten i purin, a na osnovu velikog broja korisnih sastojaka predstavlja odličnu mešavinu za poboljšan imunitet.

Dohrana za bebe treba da bude odabrana tako da se održi i kontinuirano unapređuje imunološki sistem dece, kao i da pospešuje rad sistema za varenje. Preporučljivo je da bebe koje koriste dohranu piju dosta tečnosti, tačnije vodu od najranijeg perioda života. Pored toga, redovna stolica bez tvrdog stomačića, pravi su znaci da je dohrana za bebe odličan izbor. Uz sve što je navedeno, dohrana za bebe koristi se najčešće do 2 ili 3 pune godine života, dok je Nutridrink izbor kada je potrebno efikasno i kvalitetno pobojlšati imunitet starije dece i odraslih.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: DAN MAJKE TROJKI