Dečje poruke vršnjacima iz Petrinje greju dušu i srce

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE

Tragedija prouzrokovana zemljotresom u Petrnji, nije samo u odraslima pobudila osećaj solidarnosti već su i deca poželela da barem malo olakšaju ove dane svojim vršnjacima koji su ostali bez domova. Dečje poruke vršnjacima iz Petrinje i okoline greju dušu i srce, a objavljene su na Fejsbuks stranici "Crtež/poruka podrške".

Pomoć u zemljotresom pogođena područja dolazi iz cele Hrvatske i regiona, a volonteri među paketima pomoći svako malo nalaze i one koje su poslali najmlađi.

Deca vršnjacima šalju svoje igračke, garedorbu, reči utehe, te želje da se sve ubrzo vrati u normalu, a to sve možete videti na Fejsbuku gde je pokrenuta i grupa Crtež/poruka podrške u kojoj se, između ostalog, objavljuju poruke podrške onih najmlađih.

Franka je u svoj paket spakovala garderobu. U Lukasovoj kutiji našlo se mesta za plišane igračke, nekoliko autića, loptu i vrećicu bombona. Paket u kojem je bila Stelina poruka bio je pun dečje hrane. Ivan i Josip u vrećicu su spakovali i medu i znali su tačno kome ga poklanjaju – dečaku koji je spašen s tatom iz auta.

Franka, Lukas, Ivan i Josip samo su mali deo klinaca koji su poslednjih dana odlučili da lepim rečima i gestama uteše svoje vršnjake i njihove porodice na područjima koja su teško stradala u zemljotresu.

Sigurno su pri tome imali pomoć svojih roditelja i možda tako maleni nisu u potpunosti svesni svega što se dogodilo, ali deca osete kada nešto nije u redu i onda pokažu svu svoju toplinu i dobrotu.

Tako su i sada u ruke spremno uzeli flomastere, bojice, olovke… i svojim vršnjacima crtali i pisali najlepše što znaju i umeju.

Što su im crtali, pisali i poklanjali pogledajte ispod, a deo njihovih ohrabrujućih poruka izdvojili smo i u nastavku teksta.

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE

*

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE

*

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE

*

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE

*

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE

„Djevojčice šaljem ti robicu. Ja se zovem Franka i imam šest godina i živim u zagrebu. Ne boj se. Sve će biti dobro.“

„Poslije kiše dolazi sunce. Kad je najteže srce kuca ko jedno!“

„Žao nam je što vas je ovo zadesilo. Neka vas dalje prati sreća. Tena, Matija i Tin.“

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE

„Volim vas i mislim na vas i držite se. Pozdrav od srca. Katja iz Osijeka.“

„Niste sami. Od srca, Borna i Leni.“

„Dragi prijatelju, zovem se Lucas i imam pet godina.Šaljem ti svoje igračke da se možeš igrati s njima. Znam da ti je sada teško i nadam se da ćete igračke razveseliti. Lucas.“

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE

„Draga dječice, ja znam da ste stradali u potresu, ali nemojte se ništa brinuti. (…) Vi ste svi jaki i ja vjerujem u vas. Moja obitelj i ja ćemo vam poslati nešto moje robe i bez brige, sve će se to vratiti u normalu. Vaš prijatelj Noa.“

„Mi smo uz vas. Znajte da poslije kiše uvijek dođe sunce. Tako će proći i ova nevolja što vas je snašla. Veliki pozdrav iz Trogira. Domina, Marino, Lea i Miro.“

„Volimo vas. Uz vas smo. Stella.“

„Dječaci i djevojčice, želim da više nikad ne bude potresa.“

Foto:Facebook/CRTEŽ/PORUKA PODRŠKE