Počinje novi podcast Mamazjanija: Da li je mama kriva za sve?

Pratite na Zadovoljna.rs jedinstveni podcast o roditeljstvu.

Jesu li mame uvek krive za sve, zašto je pitanje „koji doktor te porađa“ najpogrešnije koje možete da postavite trudnici, kako izgleda biti mlada mama četvoro dece u Srbiji, a pritom zvezda koju mediji prate na svakom koraku, da li je teško biti trudna s blizancima i sedeti svakog dana u Skupštini Srbije, kako se žena stvarno oseća kad prvi put postane majka… Ovo su samo neke od tema kojima će se baviti prvi podcast portala Zadovoljna, posvećen najvažnijim osobama na svetu – našim mamama.

Podcast Mamazjanija kreće s emitovanjem u subotu 18. marta u 20 sati, a autorka je Ana Marković, novinarka i mama koja već 15 godina radi u štampanim i digitalnim medijima, prateći društvene teme, sa fokusom na zdravstvu i obrazovanju. Ana će sa svojim gošćama i gostima razgovarati o najširem spektru roditeljskih izazova i problema, a ugostiće poznate i nepoznate mame, kao i najveće stručnjake koji se bave decom svih uzrasta, ali i mamama, u oblastima zdravstva, pedagogije i psihologije.

Gošće prve epizode podcasta Mamazjanija su Hristina Popović, glumica, voditeljka, avanturistkinja i mama devojčice, i dečija psihološkinja i psihoterapeutkinja Nikolina Milosavljević. Tema kojom su se bavile u razgovoru s našom Anom je pitanje „Da li je mama kriva za sve“, odnosno problem majčinske krivice i griže savesti koji je sveprisutan u roditeljstvu, od trenutka kad saznaš da si u drugom stanju, odnosno da ćeš postati mama.

Njih tri su pokušale da dođu do odgovora koje je poreklo ovakvih osećanja, kad se ona javljaju, kako utiču na odnos sa detetom i na vrednovanje sebe same kao majke, kako ta osećanja prevazići i kako one lično kroz te svakodnevne borbe izrastaju u divne mame kakve jesu. O ovoj temi su govorile vrlo lično, zadirući u najintimnija osećanja, ali i iz stručnog ugla, u pokušaju da drugim mamama pomognu da osveste ova osećanja i da im daju instrumente za njihovo savladavanje.

Mamazjaniju ćemo premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova S i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Hajlajte prve epizode pogledajte na početku teksta, a u videu ispod čućete izjavu Hristine Popović koju će razumeti baš svaka mama u Srbiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram