Caka jednog tate – kako da zaustaviš napad besa kod deteta

Foto:Shutterstock

Saveti psihologa kada su besni ispadi dece u pitanju su uvek isti - ne reagujte i proći će. Ne pokazujte nervozu i ne dajte značaj pokušajima klinaca da bacakanjem po podu ili krokodilskim suzama dobiju ono što hoće. Jedan tata je ipak dao značaj, ali je smislio genijalan način da s tim izađe na kraj.

Priča kaže da je tata iz Kalifornije na letovanju u Meksiku sa svojom porodicom ostao sam sa ćerkicama. Mama je na kratko izašla, a Džorža (3) i Dženevjev (6) su zbog njenog odlaska dobile napada besa.

Dok su klinke plakale, tata se setio kako da sve pretvori u igru. Utišavao ih je tako što je svako od njih troje dolazilo na red za svoju dozu plakanja, ali s tim da su devojčice morale da ćute dok on plače. Pogledajte reakciju dece u videu ispod i sve će vam biti jasno.

Trik je u tome da deca nauče da kontrolišu emocije, i u snimku se vidi da starija devojčica želi da nastavi da plače i jako teško se obuzdava ali ipak zna da se pravila igre poštuju, a kada počne da plače preko reda, tata je tu da je prekine. Za neko vreme obe prestaju da plaču i smire se.

“Ovo sam već probao pre par godina sa jednom od ćerki. Svaki put upali”, rekao je tata.

***

Bonus video: Najinteligentniji ljudi sveta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram