Mama posle porođaja dala familiji 9 uslova za obilazak bebe

Foto:printscreen/instagram/make_me_a_mummy

Jedna mama je napravila spisak pravila i poslala ga je porodici i prijateljima koji žele da posete njenog novorođenog sina. Zbog pandemije koronavirusa, uvela je oštre zabrane koje su izazvale podeljene komentare na društvenim mrežama.

Lola Himenez (33) iz Londona upozorila je svoje buduće goste da će se morati da se pridržavaju njenih želja ili će ih odmah zamoliti da odu.

Mama, koja je u avgustu dočekala svog prvog sina Daniela, ušla je u karantin kako bi zaštitila sebe i svoju nerođenu bebu uoči njegovog rođenja.

Ona je samohrani roditelj, a svog sina je dobila preko donatora sperme. Priznaje da je godinama očajnički želela da dobije bebu, pa nije spremna da rizikuje bilo šta kad je u pitanju zdravlje.

Lola je svojih devet pravila podelila na svojoj Instagram stranici, gde ima 9.082 pratilaca, i poslala ih je tekstualno prijateljima i porodici. Priznala je da nije dobila mnogo odgovora.

Njenih devet pravila.

1.“ Nećemo primati posetioce izvan naše mreže za neposrednu podršku u prvih nekoliko nedelja po dolasku kući“.

2. „Kada počnemo sa posetama, moraće da skinu obuću, spoljnu odeću (poput jakni, dukserica) i operu ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju“.

3. „Ako smo rekli da je u redu da nas posetite, molimo vas da tog dana uradite test na kovid i pošaljete fotografiju da pokažete da je negativan. Podrazumeva se da ako ste pozitivni na test ili ako se uopšte ne osećate loše, MORATE ponovo zakazati posetu“.

4. „Naš novi dom je dom za nepušače, a takođe tražimo da posetioci ne puše (čak ni napolju) za vreme trajanja posete i najmanje sat vremena pre dolaska. (Ako smrdite na dim, nećete smeti da držite bebu i nemojte se iznenaditi ako vas zamolim da odete)“.

5.“Nemojte se pojavljivati pijani da upoznate bebu. Neće vam biti dozvoljeno da uđete“.

6. „Nemojte pretpostavljati da ćete samo zato što ste pozvani u posetu dobiti priliku da držite bebu u rukama. Verovatno ga neću davati drugima u naručje dok ne poraste i ima jači imunološki sistem“.

7. „Ako imate dovoljno sreće da u toku posete dozvolim maženje, nemojte ljubiti bebu. Dok ne bude veći, nema ljubljenja, pa čak i tada niko ne sme da mu ljubi lice, ruke ili stopala. Ovo važi za sve i u ovom zahtevu neće biti izuzetaka“.

8. „Ne zahtevamo od gostiju da nam kupuju poklone, ali ako želite da donesete poklon, nemojte kupovati polovnu robu“.

9. „Konačno, mama najbolje zna. Ako mama kaže ne, traži da joj se vrati beba ili želi da gosti odu iz bilo kog razloga, onda to učinite bez žurbe“.

„Znam da ovde ima mnogo zahteva, ali mislim da su svi vrlo razumni i laki za praćenje. Ništa od gore navedenog nije za raspravu, pa ako niste sigurni da možete slediti ova uputstva, nemojte tražiti posetu“, dodala je Lola.

Priznala je da je odlučila da se ne vakciniše, pa je zato uvela sva ova pravila.

Lola je otkrila da ne zna da li sve nove mame treba da imaju skup pravila – ali je rekla da je važno da se osećaju prijatno. Rekla je da bi sve nove mame svakako trebalo da postave svoje granice i ne bi se smele da se osećaju neprijatno da ih saopšte drugima.

***

Bonus video: Dan majke trojki

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram