Boškov tata: Novac za lek imamo, ali fali još 120.000 evra

Boško Gulgeta
Foto: Privatna arhiva

Posle vesti da je sakupljen novac za lečenje šestomesečnog Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, razgovarali smo sa njegovim tatom koji nam je rekao da nedostaje još 120.000 evra za bolničko lečenje.

“Novac za lek imamo i to se uplaćuje Budimpešti, lek se zatim poručuje i mi krećemo za Budimpeštu”, kaže Janko Gugleta, otac malog Boška.

Iznos od 120.000 evra potreban je za boravak i Boškovo lečenje u bolnici, kao i sve potrebne analize i fizikalne terapije. Obavezno je lečenje od minimum tri meseca, dok je, kako kaže njegov otac, jednoj devojčici lečenje trajalo čak 10 meseci.

Roditelji su vrlo optimistični u vezi sa prikupljanjem preostalog iznosa, s obzirom na to da je u prethodna dva dana skupljena zaista velika suma novca.

Instagram profil malog Boška ostaće otvoren, jer se sredstva i dalje prikupljaju.

Boško Gugleta rođen je 14. januara 2021. godine. Uspostavljena mu je dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram