Očekivanja koja nepovoljno utiču na vezu

Ljubav i seks 26. jan 202208:20 > 09:38
veze
Foto: Scar Ortiz / Zuma Press / Profimedia

Često se događa da u vezi imamo nerealna očekivanja koja nesvesno uništavaju naše odnose. Stoga je dobor znati koja su ona najučestalija kako bismo malo razmislili i vratili se na pravi kolosek.

Vi ste centar sveta

U početku zabavljanja često se prilagođavamo partneru i činimo sve da mu ugodimo. Ali to je teško izvodljivo na duge staze. Važno je da svako od vas ima i svoj život, interesovanja, želje i da ste i dalje oboje individue za sebe.

Partner mora čitati vaše misli

Često se u vezama događa da ne komuniciramo, ali u isto vreme očekujemo da naš partner zna šta želimo. Stvari koje su nama same po sebi razumljive možda nisu drugoj osobi. Izrazite svoje misli i osećanja jasno i nemojte čekati da vam partner pročita misli.

Morate se slagati sve vreme

Sasvim je prirodno da se vi i vaš partner ne slažete po svim pitanjima. Nesporazumi su deo odnosa. Važno je, međutim, da budete sposobni da rešite nesuglasice i pronađete kompromise, tako da se svako od vas delimično prilagođava, piše City Magazine.

Odnosi su jednostavni

Romantični filmovi, knjige i druge priče daju nam nerealna očekivanja o vezi. Odnosi su daleko od lakih i toga je važno biti svestan. Biti u vezi znači puno ulaganja, puno rada na sebi i puno prilagođavanja.

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram