Sramna poruka Kim Kardašijan ženama od koje mi je muka

Stav 10. mar 202220:57 > 14. mar 2022 09:47
Kim Kardašijan
Kim Kardašijan, Foto: Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kim Kardašijan imala je poruku za sve žene koje rade: „Ustani sa svoje guzice i radi!” - i slošilo mi se.

Kad su Kardašijanke najavljivale premijeru svoje nove rijaliti serije koja prati njihove živote, Kim je odlučila da nama, svim ženama, podari blaženi savet koji će promeniti naše živote iz korena: „Ustani sa svoje je**ne guzice i radi! Čini se kao da niko ne želi da radi ovih dana. Moraš da okružiš sebe ljudima koji žele da rade, da imaš dobro radno okruženje gde svi vole ono što rade, jer imaš jedan život. Bez toksičnih radnih okruženja, samo se pojavi i radi posao!” – i odmah sam prevrnula očima.

Zašto? Pa, odakle početi…

Prvo, Kim je rođena u imućnoj porodici i njen otac je bio poznati advokat koji je branio i O Džej Simsona, i pritom, bio je milioner. Kasnije se njena majka udala za olimpijca Brusa Dženera koji je takođe ležao na milionima. Žive u jednom od najbogatijih gradova na svetu, Los Anđelesu, i nije odrasla u geto naselju, nego na Beverli Hilsu, a kasnije se preselila i srednju školu završila u Bel Eru. Njeni roditelji oduvek su bili uvaženi i kretali se među elitom sa vrlo jakim vezama, te je dugo radila i za Paris Hilton kao njena asistentkinja.

Znači, kada malo vratimo film – njeno odrastanje i socijalno okruženje ne samo da je bilo izuzetno privilegovano nego je predstavljalo ogromnu odskočnu dasku za njen uspeh. Pritom, ona se bavi i humanitarnim radom, te se bori za prava i daje pravnu podršku ljudima koji su nepravedno osuđeni na smrtnu kaznu – što je, kada uočimo banalnost ove izjave, čini samo gorom. Takođe, poreklom je Jermenka, što bi, kada malo istražimo (tipa kucaj na Guglu i izađe odmah) kako živi taj narod sada, i već dugo vremena, čovek bi pomislio da joj to daje dovoljno širine i perspektive da ne samo bude zahvalna na svemu što ima, nego da ne dozvoljava sebi da izblebeće ovako glupave savete koji jedino mogu da posluže kao motivacioni posteri – i to u teretani.

Pritom, ne zaboravimo da je naša slavna Kim imala i situaciju kada je njen ‘kućni pornić’ isplivao u javnost, i ma koliko to teško palo njoj samoj i njenoj porodici, to ju je realno još više smestilo pod reflektore i budne oči javnosti. I prema rečima njene majke, ona je kao njen menadžer ovu situaciju videla kao veliku priliku – koju su i te kako iskoristile. Tako se proslavila ne samo ona, nego i nje dve sestre, a kasnije i polusestre od kojih je jedna sad i najbogatija od milijarderka (prema Forbsu). I nije kao da želim da je slut-šejmujem, nije ona kriva što je video objavljen i njena privatnost narušena, ali definitivno je uspela da iskoristi to u svoju korist.

Ali, ništa to nije toliko važno koliko je ona zapravo ovom izjavom dokazala da je slepa kod očiju, što bi naš narod rekao.

Ona ovim rečima pretpostavlja da sve žene imaju istu startnu poziciju, da su im iste prilike pružene i apsolutno negira ogromnu razliku između bogatih i siromašnih – jer srednje klase skoro da više i nema.

Jeste, ovo možda deluje kao savet koji može da te pogura tokom dana, ali recite to svim ženama koje rade u prodavnici, kao čistačice, pa čak i kao doktorke i verujemo da ćemo od svih dobiti istu reakciju – kolutanje očima i coktanje u najmanju ruku.

Uh, i da, ne zaboravimo da se riba udala za Kanje Vesta, jednog od najtalentovanijih muzičara sa tih prostora koji je potpuno promenio hip-hop i napravio imperiju ne samo od zarade u muzičkoj industriji nego i od modne revolucije koju pokrenuo poslednjih godina – iako nije baš najnormalniji lik (ne šejmujem ga zbog očigledne mentalne bolesti, nego zato što lik veruje da je veći od Isusa i prati Karleušu na Instagramu, sori Karli).

Znači, kada sve to uzmemo u obzir, a mnogo toga naravno ne može ni da stane u ovaj tekst, osoba se ozbiljno verbalno ispovraćala po svima nama, pa i meni koja ustajem svaki dan u pet, pola šest, osam sati dnevno sam na poslu, i na kraju krajeva, sedim u devet uveče i pišem ovaj stav, jer evo me, tu sam, radim i kako to da nisam milionerka?

Ah, pa da, roditelji mi nisu milioneri, nisam odrasla na Beverli Hilsu, niti sam se ulizivala Paris Hilton ceo život, nemam kućni pornić koji je dospeo u javnost niti toliko jaku osnovu za uspeh. I ne želim da omalovažim njenu radnu etiku, jer je poznata po tome da ustaje u četiri ujutru da bi vežbala i kasnije nastavila sa svojim obavezama. Ne poričem ni to da su mnoga deca buržuja imala iste prilike koje nisu iskoristili. Ne želim ni da umanjim radnu etiku njene majke koja jeste pravi ‘mamadžer’ i od sve svoje dece (a ima ih šestoro) uspela je da napravi milionere. I ma koliko ja lično, gotivila Kim zbog milion i jednog razloga, baš zato mislim da mogu za kraj da joj poručim sledeće: hajde nauči da je nekad bolje da samo sedneš, začepiš tu napumpanu gubicu i budeš lepa.

A, gde je empatija? Pa to mi već sad dođe glupo i da se pitam…

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram