Sajt koji ponižava žene širom sveta ima jeziv opis Srpkinja

Žena, devojka, dvogled
Foto: Shutterstock

Žene se vekovima svode na samo jednu dimenziju - da li su poželjne u muškim očima. Lepota se oduvek shvatala kao najveća vrednost žene, a dovoljan je jedan pogled u medije ili vaše okruženje, da shvatite da je još uvek tako. Zato ne čudi da je neko napravio "enciklopediju" u kojoj je opisao izgled i osobine žena svake nacije - kao da su nacionalnost i lepota presudne stavke koja određuju ženinu ličnost.

Da li se i vi ježite kada se stranci pozivaju u Srbiju „jer su ovde najlepše žene“?

Zašto bismo želeli da svoje sugrađanke nudimo svetu kao jednu od atrakcija naše turističke ponude? To je duboko uznemirujuće i ponižavajuće za ženu.

A verujemo da će žene širom sveta biti užasnute i besne saznanjem da postoji sajt koji opisuje kakve su, samo na osnovu njihove nacionalnosti. Kao nekakav poremećeni vodič za muškarce koji putuju u određenu zemlju.

Na sajtu „Beautiful Woman Pedia“ navodi se da su Nigerijke „visoke žene koje uvek nešto rade“, Japanke su „pametne, ali ipak ispunjavaju dužnosti supruge“, dok se Čehinje „provode, ali žive s roditeljima do udaje“.

Optimista, pesimista
Foto: Shutterstock

Već je jasno da je ovo gomila gluposti – ali Srpkinje su tek opisane degradirajuće i s mnoštvo stereotipa, koji bi se mogli primeniti za bilo koju osobu na planeti Zemlji.

Sajt kaže da će se muškarac nekoliko puta zaljubiti dok šeta srpskim ulicama, zbog „mistične“ lepote žena, koje rado nose usku odeću i pokazuju svoje telo. Čak se navodi i odevni komad koji najčešće nose: majica bez rukava sa V izrezom?!?

Zatim, ako imate više novca, bićete privlačniji Srpkinjama. „Srpkinje privlače muškarci s Zapada zbog njihove kupovne moći“, tvrdi sajt.

Kako „Beautiful Woman Pedia“ navodi, Srpkinje ipak vole kontrolu u vezi, ali sa muškarcem koji je „dominantan i kompleksan“. Kao u svim folk hitovima, kapirate?

Srpkinje vole muzičke festivale, ali vole i vernike. Vole da flertuju i „zabacuju kosu“ – ali im ne pominjite rat i istoriju.

„Nisu tipične seljanke. Uprkos tome što jedva da nose odeću, većina Srpkinja su vernice i imaju snažni osećaj vere“, napisali su i „ostali živi“.

Zaključak: ako startujete Srpkinju, biće vam teško, ali dobićete ženu sa sjajnim stilom, koja je pritom vernica. Idemo da se ispovraćamo.

Foto:Izvor: FoNet/KomunikArt

Svašta postoji na internetu, pa ni ovoj gluposti ne treba pridavati puno pažnje. Ipak, činjenica da neko održava ovakav sajt i piše ove reči, zaista je frapantna.

Uspeli su da uvrede milione žena širom planete – a to ipak nije lako. Nadamo se da će neko ugasiti ovaj sajt.

***

Bonus video: Šerijatsko pravo – Avganistan u strahu od surovih kazni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram