Ko su „primeti me“ devojke i zašto nerviraju ostale žene

Stav 15. avg 202117:23 > 17:24
Foto: Shutterstock

To koliko se žene međusobno podržavaju i kako hajpuju jedna drugu, možete najbolje videti u toaletima klubova.

Dođeš tu da obaviš šta moraš i dobiješ gomilu komplimenata potpunih neznanki koje samo hoće da ti kažu koliko si zgodna. Tu zatekneš i devojku kako plače zbog nekog tipa, a oko nje se za čas okupi krug onih koje su se slučajno tu zadesile i sad svi teše ovu koja plače, daju savete i deru se: „Ma šta te bre briga za njega, vidi kako izgledaš, naći ćeš tri puta boljeg”. Neke se i ponude da odu do tog momka i razbiju mu čašu o glavu. E, to su žene.

U tom moru sjajnih devojaka, naravno ima i nekih drugih. I to je okej, ne treba da budemo sve iste. Kategorija koje u poslednje vreme sve moje drugarice hejtuju su takozvane “pick me” ili “izaberi mene” devojke.

„Izaberi mene“ je ona užasno iritantna osoba koja je, iz nekog razloga, željna muške pažnje i odobravanja. Ako ne može prirodno da zainteresuje momka u društvu, nikakav problem – ima ona svoje tehnike. Te tehnike u glavnom idu na uštrb ostalih žena koje su prisutne, postavljajući lažnu sliku o nama, kao nekim beznadežnim slučajevima koji nisu sposobni ni za šta bez muškarca i njihove pažnje.

Primećivali ste ih sigurno, možda niste znali da ih na mrežama zovu “pick me”, ali ste sigurno prisustvovale nekom od ovakvih scenarija.

Primeti me

Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia
Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Nekako se uvek desi da je ovim devojkama „baš jako smešno“ to što im pričate, samo kad je muško društvo negde u okolini. Toliko je smešno, da one prosto moraju da se smeju kao sa su priključene na zvučnik. Uz to, ona “nikada ne primeti” da je neko tu kada „slučajno“ izgovori dvosmislenu rečenicu ili namešta dekolte.

„Izaberi mene“ priča drugarici, preterano glasno: „Jao Jelena, znaš kakav seksi veš sam kupila“, a onda se okreće da vidi da li je bilo dovoljno glasno da dečko iza nje čuje, ili mora još nešto da kaže.

Obraća se momku iza sebe: „Ju! Izvini što si morao to da čuješ. Kako sam smotana“.

Ništa tu nije slučajno. Ona to i nije izgovorila zbog drugarice, već zbog tog momka. Ipak je ona vrlo seksi žena, zamisli njen seksi veš. Vau. Izaberi nju.

Kako sam samo sitna

Izaberi mene: „Jao, hajde da merimo šake“, posle čega dečko pored nje prisloni dlanove na njene.

„O bože, kako je moja šaka mala naspram tvoje. Pogledaj kako sam ja mala, ne mogu da verujem. Pa tvoja šaka je kao cela moja glava“.

Ona tačno zna koliko joj je šaka mala, ali smatra da je privlačno kad si sićušna i voli to da naglasi kako bi odjednom postala privlačnija momku s kojim meri šaku. Ako je baš Tu je i varijanta kad meri šaku sa drugaricom koja je uglavnom 15cm viša, pa time pokazuje momcima kako je drugarica Guliver iz Sviftove bajke, a ona je sva tako slatka i mala. Izaberi nju.

Ja sam jedna od momaka

Izaberi mene: „Ja nemam nijednu drugaricu. Sve žene su zmije. Iskreno, ne mogu da podnesem dramu, sa muškarcima je mnogo lakše. Sve o čemu one pričaju su šoping i šminka, a ja bih pre gledala neki dobar fudbal“.

Kako je samo ona posebna. Ona je pravi „brat“ i nije kao druge devojke. Nema veze što je kraljica drame i misli da je ofsajd marka automobila, važno je da je ona jedna od momaka. Izaberi nju.

Žene su glupe

Kad se potegne priča u društvu o muško ženskim odnosima, Iizaberi mene kaže: „Naravno da je Jelena kriva što je Miloš vara. Iskreno, i treba da je iskorišćava kad je glupa i dozvoljava to. Žene su glupe i nisu muškarci krivi što to iskoriste.“

Ona očekuje da ovim praznoglavim stavom podigne sebe u očima muškaraca, jer „tako pametno razmišlja“ i evidentno nije kao ostale. Izaberi nju.

Materijal za suprugu

Na kraju kućne žurke ili druženja Izaberi mene počinje opsesivno da čisti u tuđoj kući, ne bi li dokazala kako je ona prava domaćica i idealan „wife material“.

„Ne mogu da podnesem ovakav haos, stvarno mi nije teško da očistim. Mogu čak i da usisam, oribam pod i istresem tepihe. Hoćete da spemim neke palačinke?“

Pogledajte samo koliko je ona vredna. Još će i palačinke da napravi, baš kao vaša mama. Pa ona je zaista posebna, sigurno će ovakva biti i kao supruga. Obavezno izaberite nju.

Zašto se ove devojke tako ponašaju?

Ona nije loša i ne želi nikome zlo, ali joj je muška pažnja negde na samom vrhu prioriteta. Indirektno traži da izabereš nju, jer verovatno nikad nije izabrala sebe. Nije dovoljno sigurna u svoju pamet, lepotu, seksepil, manire i ponašanje i potreba joj je validacija koliko i svež vazduh. Hajde da menjamo to!

Nameće se pitanje – da li je žena ženi vuk? Vukovi idu u čoporima. Oni komuniciraju, sarađuju i razmenjuju znanje generacijama. To i nije tako loše, posebno ako ste vučica.

***

Bonus video: Istorijat ljubljenja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram