Ja sam žena koja je alarm za uzbunu muškarcima iz Srbije

Foto:Privatna arhiva

Konzervativni. Takvi su većinom beogradski frajeri.

Kad si žena koja nije konvencionalna, teško se nekako ukalupiti. Prvo ih zaprepasti koliko imaš godina, jer ne izgledaš tako. Onda se iznenade da si bila udana. Još ako imaš i djecu – wow! A ako ih nemaš – isto wow – nešto s tobom ne valja. Pa kako se to samo dogodilo. Ako si još vidjela svijeta, dobro zarađuješ i nije ti bed počastiti u kafani – to kao da je alarm na uzbunu. Ako pri tom glasno pjevaš i znaš plesati, te uživaš u svakom izlasku – malo si im “too much”. Izgledaš im kao da si neka žderačica muškaraca. Iako si zapravo samo žderačica života na najjače.

Foto:Privatna arhiva

Živimo u digitalnom dobu 21. stoljeća, no neke se stvari jako teško mijenjaju ovdje u ovim našim predjelima i glavama.

Jako je teško probaviti sve što nije „u kutiji“. Evo primjerice da ne radiš od 9 do 5 i da ne ideš na posao. Što ti uopće radiš onda? Prvo je pitanje. Nisi u kalupu, sumnjivo. Moje prijateljice u Beogradu isto su prilično uspješne, samostalne i kreiraju si svoje radno vrijeme. Što znači da apsolutno možemo otići na kupanje usred tjedna na primjer.

Jedan nas je beogradski frajer kojeg sam znala zbog toga smjestio u košaru “zgubidana”. Iako je živio s mamom (koja kuha) i radio posao bez ambicija i za malo para. Ali eto, to je nekako i dalje prihvatljivije na ovim prostorima – da kao muškarac živiš s roditeljima i imaš posao od 9 do pet nego da si samostalna žena koja plaća podstanarski stan, račune, doprinose svoje firme, knjigovođe, hranu i – radi po svome. Nikako mi nije jasno zašto je taj kalup ljudima toliko bitan. I zašto se pobogu toliko njeguje taj kult. Jer koliko bi samo svi bili sretniji kad bismo ga se riješili i skinuli maske.

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram