Poruka znojavim muškarcima koji kroz Beograd idu bez majice

Bez majice
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Iz dana u dan ih je sve više.

Prelazim svako jutro Brankov most i evo od kad je termometar premašio 20 stepeni, ne prođe ni jedno da ne vidim muškarce bez majice u nekoliko varijanti. Zapravo ima ih po celom gradu, eno vidim jutros i jednog golog u džipu, s krstom i brojanicom oko retrovizora – zaustavio ga pandur, ali ne jer vozi go, nego je malo nagazio po gasu. Valjda neka muška solidarnost, šta li..

Oni imaju različite konstitucije, različitih su godina i u pitanju su različite količine znoja koje im se slivaju niz dlakave tepiserije na grudima, kod nekih baš curi, a drugi uzdišu dok im se koža cakli jačinom sumo boraca.

Ljudi moji, pa na Hvaru su zabranili hodanje gradom bez majice i naplaćuju kazne golišavim turistima. Na HVARU!

Neki kažu – što ne okreneš glavu? Neću, dosta mi je okretanja glave na razne svakodnevne pojave koje su od ovog našeg grada napravile gomoru. A baš ga volim…mislim Beograd.

Drugi kažu – vruće ljudima…Vruće je i ženama i mi smo ljudi, pa ne skidamo majice i brushaltere usred grada nego u svoja četiri zida. Ne bih volela da do toga dođe, ali malo ipak zamislim – šta bi bilo? Šta bi pomislio, rekao onaj što je jutros terao bicikl znojav i dlakav, crven, zajapuren da sam prošla pored njega u bermudama i japankama, a gore gola? Da li bi se zbunio ili bi samo odmahnuo glavom i pomislio – vruće ženi, neka je.

Ima i onih koji pretpostavljaju da se leti skidaju samo dekice, pa za njih kao treba da nam bude okej. Moj deda se nije skidao, a bio je čovek sa sela. Znalo se kako se izlazi iz kuće i po zimi i kad uprži zvezda. Živeo je u Beogradu od mladosti i doneo ovde te svoje „seoske“ manire – uvek čist, obrijan, dolično obučen, nikad psovka ni ružna reč. Na kraju krajeva, ovih dana bez majica ne šetaju samo penzioneri, nego svi. Dovoljno je da si muškarac i idemooo!

Molim vas obucite se, živimo u gradu koji već ima gomiletinu neprijatnih prizora od kojih je nemoguće okrenuti glavu. Dozvolićete da prolaznici i prolaznice ipak imaju pravo sami da biraju koga će gledati golog i ko će im širiti miris znoja. Ne maltretirajte svoje sugrađane odsustvom domaćeg vaspitanja, niste sami. A ako se pozivate na opuštenost, zamislite da sve žene pored kojih prođete počnu opušteno da povraćaju. Not so funny, zar ne?

Prijatno leto vam želim.

***

Bonus video: Idealno mesto za nudiste

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram