Veliki godišnji horoskop za Ovna za 2024: U junu vas čeka ono što svi potajno priželjkuju

Ovo je prognoza za ljubav, finansije i zdravlje znaka koji otvara 2024.

Ovnovi, u 2024. godini može doći do napredovanja i povećanja plate, kao i novih radnih prilika i transfera. Vaši planovi za odlazak u inostransetvoo takođe mogu uroditi plodom ove godine. Možete čak oživeti bilo koji posao uz pomoć prijatelja koji je u prošlosti zaustavljen. Predviđanja za 2024. otkrivaju da ćete dobiti podršku od vlade i starijih osoba kao što je naznačeno utjecajem Jupitera i Saturna.

Ali može doći do tereta odgovornosti i kašnjenja u očekivanim rezultatima, što može pretvoriti poslednji kvartal 2024. u priliku za introspekciju umesto da se osećate preplavljeni izazovima. Ako ste u potrazi za partnerom, ne očekujte puno od trećeg i četvrtog kvartala godine. Odnosi u porodici takođe će zahtevati vašu pažnju u poslednjem kvartalu 2024. godine zbog teškog položaja Marsa.

Globalna promena u odnosima, duhovna transformacija i rast prihoda

Dolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sistemu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora da prođe kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drži u kavezu, loše uticati na zdravlje (naročito na glasne žice) i finansijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. marta do 8. aprila i od 18. septembra do 17. oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčenja počinju glatko da prelaze u znakove Device i Riba pa svemir počinje da menja živote predstavnika ovih sazvežđa, osim Ovna i Vage.

Pomračenja od 25. marta do 8. aprila

Prolećni koridor pomrčenja odvaće se na osi vaše veze pa ćete od kraja marta do aprila 2024. biti zauzeti ljubavnim problemima. Upravo na ove datume verovatan je sudbinski susret sa nekom osobom, odluka o venčanju ili razvodu. Na primer, 25. marta, na pun Mesec u Vagi, možete prekinuti vezu koja je trajala od 14. oktobra 2023.

A mladi Mesec u Ovnu 8. aprila može vam doneti novi status, titulu ili generalno, novi ciklus u životu. Na primer, možete odlučiti da se preselite u inostranstvo i otvorite vlastiti posao ili odlučite da steknete obrazovanje o kojem ste dugo sanjali.

Važan datum za vaš lični život jeste konjunkcija Venere (vladara vašeg partnera) sa čvorom budućnosti u vašem znaku 18. aprila. U vaš život će doći osoba koju vam je poslao svemir.

Velika finansijska promena u aprilu

Od najvažnijih pozitivnih strana u 2024. jeste veliki finansijski stelijum u Biku koji će se dogoditi u aprilu i maju zahvaljujući skupu planeta predvođenim Jupiterom, glavnim Deda Mrazom u astrologiji.

Ovnovima se stelijum javlja u sektoru ličnih prihoda, što znači da možete napraviti velika ulaganja ili dobiti nasledstvo, ali u svakom slučaju, od 18. do 22. aprila očekuje vas važan finansijski iskorak.

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Aspekt milionera u junu

Ali od 1. do 8. juna na nebu između finansijske planete Plutona i Jupitera formiraće se aspekt koji će onima koji razvijaju svoju zajednicu ili brend na internetu doneti fenomenalne zarade.

Možete očekivati događaje koji će povećati ulaganja i učiniti online kupovinu još popularnijom. Za Ovna će situacija biti vezana uz zaradu novca na osobnom projektu kroz obrazovne aktivnosti, blog ili otvaranje lične online prodavnice. Što god radili, vaš je cilj za 2024. globalna internet zajednica ili prdstavljanje na njoj.

Očekuju vas priznanja na poslu, rast statusa i povećanje plate. Bićete blagosloveni pravim vođstvom i mentorstvom. Možete započeti novi posao, a Jupiter će vam doneti putovanja u inostranstvo, poslove i slavu.

Retrogradni Merkur u sektoru ljubavi u avgustu

Od 5. do 28. avgusta Merkur će biti retrogradan u vašoj kući ljubavi, što znači da bi se u vaš život mogli vratiti bivši ljubavnici i da ćete preispitati odnose koje imate. Radi se o tome da će Merkur biti u trigonu prema vašem Suncu i budućem čvoru u Ovnu, što će povećati vašu potrebu za srećom i veseljem. Ako je krajnje vreme da svoju zajednicu podignete na nov nivo, možda se čak odlučite venčati ili imati dete.

Tačni datumi koji su važni za vašu ljubavnu sferu su Merkur u trigonu sa čvorom – 9. jula, kada će planet zaći na 10 stepeni Lava i aktivirati vaš znak. A već u avgustu ćete rešiti one zadatke u romantičnoj sferi koje će vam svemir postaviti.

Pomrčenja od 18. septembra do 17. oktobra

Jesenji koridor pomrčenja trajaće od punog Meseca/ pomračenja u Ribama 19. septembra do mladog Meseca/ pomrčenja u Vagi 2. oktobra, no 17. oktobra biće pun mesec u Ovnu – on je najvažniji za vaš znak. To znači da vas celi mesec očekuju ozbiljna otkrića.

Sve će početi duhovnom transformacijom – iznutra vas čeka ozbiljno otkriće, povezano s nekim dubokim emocionalnim iskustvom tokom pomrčenaj u Ribama 18. septembra. Odvijaće se u vašem podsvesnom sektoru, što znači da se može dogoditi nešto mistično i važno za vaše srce i senzualnost. Na primer, možete otići negde ili prekinuti neki odnos (i poslovni i privatni).

Osim toga, može se doneti odluka o selidbi, samo pazite da svoje interese stavljate u prvi plan.

Mlad Mesec i pomrčenje u Vagi 2. oktobra mogli bi vam doneti novo partnerstvo, ali to možda neće biti nešto sasvim normalno. Na primer, protiv svoje volje postaćete deo ljubavnog trokuta ili možda imati aferu s radnim kolegom.

Ovan pun Mesec 17. oktobra biće u vašem znaku, što bi moglo uticati na porodične događaje u vašem domu. Možete se odlučiti preseliti, prodati ili kupiti dom – Mars će biti u vašem sektoru stanovanja.

Zanimljivo, 7. decembra Mars kreće u retrogradni hod, što znači da ćete se do 25. aprila 2025. seliti, tražiti novi stan, prodavati stari stan ili graditi kuću. Sve u svemu, Mars će promeniti ne samo vašu industriju nekretnina, već i temelje vašeg života, bračni status i vaše veze s roditeljima.

U tom periodu mogu se dogoditi važni događaji u životu vaše majke – razvod, odlazak u penziju, preseljenje, unapređenje.

Moguće su manje smetnje kada je zdravlje u pitanju u poslednjem tromesečju 2024. zbog ishrane, neplaniranih putovanja i poremećaja sna kao posledica opterećenja na poslu, ali generalno ćete ove godine uživati u dobrom zdravlju. Ali zdrava dnevna rutina i ishrana uz potporu Saturna, Jupitera i Marsa pomoći će vam da prevladate te probleme.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram