Većina inteligentnih žena ima jednu prilično ružnu naviku

inteligencija
Foto: Bernd Friedel / Panthermedia / Profimedia

Jedno nedavno sprovedeno istraživanje otkrilo je neočekivanu karakteristiku koja povezuje mnoge inteligentne žene, a u pitanju je psovanje.

Naučnici sa Univerziteta Ročester otkrili su u istraživanju (koje se bavilo proučavanjem ponašanja) da postoji jedna stvar koju inteligentne žene posebno često rade. A ne odgovara baš finom vaspitanju.

Šta je znak natprosečne inteligencije kod žena?

S vremena na vreme ispalite rafal psovki u napadu besa? Ako je verovati ovom istraživanju, onda spadate u natprosečno inteligentni deo ženske populacije. Naime, istraživanja su pokazala da inteligentne žene češće psuju i govore proste reči od onih koje imaju niži koeficijent inteligencije, prenosi portal 24sata.hr.

Psovanje nije loše ni za formu

Verovali ili ne, drugo istraživanje pokazalo je da psovanje može da poboljša – telesnu formu. Između ostalog, navodno može da poveća izdržljivost.

Inače, postoje još neke pretpostavke temeljene na naučnim istraživanjima. Recimo, žene s većim bokovima su inteligentnije – barem tako tvrdi američko istraživanje Univerziteta Pitsburg i Univerziteta Kalifornija. Za potrebe istraživanja ispitivale su se kognitivne sposobnosti od oko 16.000 žena – dakle, percepcija, pažnja, pamćenje, učenje i rešavanje problema, kreativnost, planiranje i orijentisanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kako do pozitivnih misli