Žena koju Rade Šerbedžija voli 30 godina

rade šerbedžija
Lenka Udovički i Rade Šerbedžija Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pozorišni, TV i filmski glumac Rade Šerbedžija tri decenije je u braku s rediteljkom Lenkom Udovički. On je nedavno govorio o toj ljubavi dugoj 30 godina.

Od kada su se 1990. godine upoznali u Subotici, bilo je jasno da su stvoreni jedno za drugo. Venčali su se kada je on imao 43, a ona 23 godine.

Ove godine, za godišnjicu njihove ljubavi, Rade je supruzi poslao emotivnu poruku.

„Večeras je 30. godišnjica Lenkinog i moga venčanja… Venčali smo se u Beogradu 29. 6. 1991. godine… Menjali smo gradove i države. Rodili smo troje dece. Napravili smo spostveni teatar na najlepšem ostrvu na jadranskom moru. Imamo divnu porodicu. Imamo i dovoljno pravih prijatelja. I još se čvrsto držimo za ruke“, objavio je Šerbedžija na Fejsbuku.

On je nedavno govorio i o tih zajedničkih 30 godina.

„I još ću 30. S njom nikad nije dosadno. Lenka na moje koncerte ne dolazi jer ima tremu zbog mene, nema tremu kad glumim, ali kad pevam, ima tremu… Hoće se zabuniti, hoće iz ritma ispasti, pa reko, šta ako ispadnem iz ritma, ja pevam, oni me prate“, kazao je Rade, a prenosi Showbuzz.hr.

A Lenka je svojevremeno govorila da, kada su se 1990. godine upoznali, da je nije impresionirala popularnost 20 godina starijeg Šerbedžije. Naprotiv, to ju je jako odbijalo, ali na kraju je to odbijanje i privuklo.

„Oduvek su mi se sviđali muškarci koji su stariji od mene, koji imaju više životnog iskustva. Sve je išlo vrlo brzo iako nisam očekivala da će se razviti u ljubavnu vezu“, govorila je Udovički.

Iz prvog braka glumac ima sina Danila i ćerku Luciju, a sa Lenkom ćerke Ninu, Vanju i Milicu.

Rođena Beograđanka, Lenka je svetski poznata pozorišna i operska režiserka i glumica. Umetnička je direktorka pozorišta Ulisis sa Briona i suosnivačica odseka za glumu na Riječkom univerzitetu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja