Tri moćna razloga da se probudite ranije svaki dan

Foto: Lena Mirisola / ImageSource / Profimedia

Da li ste ranoranilac ili noćna ptica? U slučaju da vam je teško da se ujutru probudite i preferirate da duže odspavate, možda će vas sledeće prednosti ranog ustajanja odvratiti od ove navike.

Rano ustajanje mnogima nije lako, naročito ako je još mrak napolju kada im zazvoni budilnik.

S druge strane, većina uspešnih ljudi tvrdi da su najproduktivniji upravo u jutarnjim časovima, zbog čega nije naodmet da napravite novi plan spavanja, koji vam može poboljšati život na sledeći način, piše City magazine.

Bićete organizovaniji i produktivniji

Kada se redovno budimo kasno, sve radimo navrat-nanos i nikako nam ne polazi za rukom da napravimo plan svojih obaveza i dosledno ga se držimo. Na kraju završavamo svoje poslove duboko u noć, zbog čega vadimo pogrešan zaključak da smo produktivniji u večernjim časovima. Sa ranim ustajanjem, sve bismo stigli da uradimo mnogo ranije, a i imali bismo više vremena za opuštanje pred odlazak na spavanje, što bi se pozitivno odrazilo i na kvalitet našeg sna.

Foto:Shutterstock

Imaćete više vremena za sebe

Razbuđivanje uz izlazak sunca je savršen osećaj, koji kod nas stvara iluziju da imamo sve vreme ovog sveta u novom danu, što nas ohrabruje da se više posvetimo sebi i svojim hobijima i interesovanjima, i na vreme zakažemo sve aktivnosti u vezi sa njima. To nam takođe dodatno povećava motivaciju na poslu, jer smo uvek svesni da nas nakon završetka obaveza čeka nešto što volimo.

Izgledaćete bolje

Budite spremni za komplimente kada se u toku dana susretnete sa kolegama ili poznanicima. Oni će pohvaliti vaš izgled, koji će se sigurno poboljšati jer ćete zbog ranog ustajanja imati više vremena za jutarnje spremanje, ali i zbog činjenice da ćete pravilnim planiranjem vašeg odlaska u krevet i buđenja omogućiti sebi više časova za vežbanje, ali i odmor, dve stvari koje i te kako utiču na naš izgled.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram