Savršene serije za žene kojima treba predah

Foto: HOME BOX OFFICE (HBO) - Album / Album / Profimedia

Kada posle dana ispunjenog kućnim, poslovnim i porodičnim obavezama konačno pronađete vremena za sebe, samo želite da odmorite mozak. Evo nekoliko serija koje su idealne za bindžovanje nakon napornog dana.

Love & Anarchy

Netfliksova serija koju su mnogi zavoleli na prvu loptu! U pitanju je priča o Sofiji, konsultantkinji s karijerom i udatoj majci dvoje dece. Kada Sofija dobije zadatak da modernizuje staru izdavačku kuću, upoznaje mladog IT tehničara Maksa i počinje neočekivana igra.

Downton Abbey

Priča o britanskoj aristokratskoj porodici sa tri ćerke, njihovim usponima, padovima. Istovremeno se odvija i zasebna priča među poslugom, koja u istom prostoru živi potpuno drugačije živote i bori se sa svojim problemima. Na samom početku serije se pominje Titanik koji je upravo potonuo. Serija ima šest sezona i vraća u normalu sve nas koje živimo brzo, odmah.

Grace and Frankie

Ova serija će vas nasmejati, zabaviti, ali i naterati da razmišljate o prolaznosti. Otkad su se upoznale, Grejs i Frenki su bile rivalke. Međutim, njihovo rivalstvo i pokušaji nadmašivanja prestaju kada saznaju da su se njihovi muževi zaljubili jedan u drugog i žele da se venčaju. Kako se sve u njihovim životima menja, jedino se zaista mogu osloniti jedna na drugu.

Good Girls

Zbog glavnog glumca ove serije, mnoge devojke su izgubile pamet. Šta se dešava kada tri sasvim obične žene opljačkaju jednu radnu. Sestre Bet i Eni, i njihova drugarica Rubi, živele su normalnim životima pre svoje lude ideje koja je povukla mnogo novih problema. Šta se dešava kada se tri mame umore od krpljenja kraja sa krajem, saznajte u ovoj Netfliksovoj seriji.

Home for Christmas

Džoan svake godine dolazi kući za Božić i sluša ista predavanja svoje porodice. Ona ima 30 godina, medicinska je sestra, u životu joj ide prilično dobro, ali njena porodica ne može da razume zašto je i dalje singl. Kako bi izbegla neprijatne razgovore, Džoan je prvog decembra porodici saopštila da ima dečka i da će ga dovesti za Božić. U naredna 24 dana (do katoličkog Božića), Džoan se posvećuje traženju muškarca koji će joj izigravati momka. Kažu da je mnogo riba u moru i da je lako naći partnera, ali ova serija prikazuje kako izgleda dejting u današnje vreme.

The Crown

Biti kraljica je daleko drugačije od bajki koje smo slušale kao deca i uz blistavu krunu ide i teret, ponekad pretežak za jednu ženu. Mnogi životi upleteni su u ovu priču, a kraljevska porodica je izvršila pritisak na Netfliks da potvrde da je u pitanju fikcija, a ne realni događaji.

Alias Grace

Alias Grejs važi za seriju koji bi trebalo da pogleda svaka žena (ali i muškarac). Zasnovan na istoimenom romanu Margaret Atvud iz 1996., „Alias Grace“ priča priču o mladoj Grejs Marks, siromašnoj irskoj imigrantkinji i sluškinji u Gornjoj Kanadi koja je optužena i osuđena za ubistvo svog poslodavca i njegove domaćice 1843. godine. Grejs je osuđena na doživotnu robiju, zbog čega je postala jedna od najozloglašenijih žena tog doba u Kanadi. Priča je zasnovana na stvarnim događajima iz 19. veka.

Foodie Love

Ovo će biti priča bliska svima onima koji su se upuštali u onlajn dejting. Aplikacija za upoznavanje gurmana spaja samce koji vole dobru klopu. Ljubav ide preko stomaka, kažu, a ova serija je baš na tome zasnovana. Stranci koji vole istu hranu izlaze na sudare. Međutim, glavne likove sputavaju nesigurnost i sumnje podstaknute ožiljcima njihovih prethodnih veza.

 

Večeras, kada dođete kući s posla, pravac krevet i počnite sa novom serijom!

***
Bonus video: Maler dana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram