Serije koje tinejdžeri gutaju bez pauze za hranu i vodu

Elite
Elite; Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bilo da ste nostalgični za adolescentskim danima ili ih trenutno proživljavate, trebalo bi da pogledate tinejdž serije o kojima bruje svi mladi i sve društvene mreže.

Elite

 

Radnja se odvija u privatnoj srednjoj školi u Španiji, a serija je veliki hit od 2018. kada se prvi put pojavila na Netflixu.

Fanovi su jedva dočekali novu sezonu koja je izašla u junu 2021. kako zbog španskih glumaca Arona Pipera i Migela Bernarda za kojima hiljade devojčica ludi, tako i zbog uzbudljive radnje koja prati misteriozna ubistva kroz svakodnevni život ekstremno privilegovanih i imućnih tinejdžera. Ono što izdvaja Elite od drugih serija jeste fokus na teme kao što su klasna nejednakost i diskriminacija među vršnjacima, problemi samoubistva, stigma oko HIV-a, normalizacija i prihvatanje LGBT populacije i osvrt na različite tabu teme.

YOU

Mnogima je dovoljan razlog za gledanje ovog zastrašujućeg trilera taj što glavnu ulogu tumači Pen Bedžli, svima već poznat kao Den Hamfri iz Tračare. Ova serija smatra se jednom od najjezivijih savremenih serija, Džo je opsesivni psihopata koji je spreman da uradi sve kako bi osvojio slatku devojku. U početku je uhodi, a kasnije želi i da je ubije. Ono što ovu seriju čini tako jezivom jeste to što ćete do kraja uhvatiti sebe kako ste povremeno na strani opsesivnog psihopate i opravdavate i razumete njegove postupke. Viralni mimovi vezani za You – neprekidno kruže društvenim mrežama.

 

Ginnie and Georgia

Džini i Džordža je definitivno serija koju ćete bindžovati. Mlada, samohrana majka seli se sa dvoje dece u novi grad i saznaje da novi počeci nisu laki. Serija prati odnos majke i ćerke.  Duhovita, lagana, idealna za opuštanje. Za sada ima samo jednu sezonu ali se druga očekuje naredne godine.

 

Bridgerton

Bridgerton je jedna od najuspešnijih Netflix serija svih vremena sa obzirom na to da ju je pratilo 82 miliona domaćinstava. Ovo je istorijska ljubavna romansa koja prati londonsku elitu 19. veka, odnosno bogatu porodicu Bridžerton. Najstarija ćerka zaljubljuje se u  šarmantnog vojvodu, njihove brojne intimne scene izazvale su ogromnu pažnju. Publiku su jako fascinirali i skupi kostimi i scenografija. Serija je nominovana za 12 Emi nagrada.

***

Bonus video: Maler dana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram