„Zašto sam obrisala ćerkine naloge sa dva miliona pratilaca“

Fernanda Rocha Kanner
Foto:Screenshot/Instagram/ferochakanner

Majka tinejdžerke influenserke (14) iz Brazila preduzela je drastičan korak i obrisala sve društvene naloge svoje ćerke. Smatra da su TikTok i Instagram „nezdravi“ za odrastanje njenog deteta.

Fernanda Roča Kaner rekla je da ne želi da njena ćerka Valentina izgradi sliku o sebi na osnovu „komentara koje dobije na društvenim mrežama“.

Valentina, poznata na mreži kao Nina Rios, imala je 1,7 miliona pratilaca na TikToku i Instagramu.

Fernanda je rekla da uloga majke nije da bude drugarica svojoj ćerki. Ali, priznaje da će Valentina to tek shvatiti kad poraste.

„Mislim da nije zdravo čak ni za odraslu osobu, a još manje za tinejdžerku, da svoja saznanja o sebi zasniva na povratnim informacijama na mrežama“, rekla je.

„Dovoljno je teško da shvatite ko ste sa 14 godina. A kada postoji dva miliona ljudi koje nikada u životu niste videli i koji misle da vas poznaju, to je još opasnije. Lakše je izgubiti sebe“, dodala je majka.

Fernanda je rekla da je znala da je vreme da izbriše sve naloge svoje ćerke, „kada je na njenom profilu videla 30 identičnih selfija i plesova koje svako može da uradi.“

Smatra da je njena odluka bila radikalna, ali neophodna. Nije želela da njena ćerka počne da veruje da je persona koju je kreirala na mrežama.

„Ne želim da ona reklamira zapaljivu odeću od poliestera napravljenu u Kini. Ne želim da moja briljantna ćerka svakodnevno pleše poput obučenog pavijana. To je tužna generacija u kojoj se to smatra slavom“, objasnila je.

Fernanda je otkrila da je za svoje postupke dobila pohvale od drugih majki, dok su je drugi tinejdžeri opisali kao „posesivnu“. Ćerka Nina je za „Fantastico“ rekla da je bila besna. Sada nije sigurna kada će se vratiti na društvene mreže.

„Ja ću to da odlučim. Trenutno ne želim. To je nešto što će mi uvek biti prepreka u životu i sve će pogoršati“, izjavila je.

***

Bonus video: Dan majke trojki

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram