Imaćemo pun Mesec za Noć veštica prvi put posle 76 godina

mesec
Mesec za Noć veštica; Foto: K.C. Alfred / Zuma Press / Profimedia

Na ilustracijama koje najavljuju Noć veštica uvek sija pun Mesec, pred kojim je savršena silueta veštice na metli ili nekog misterioznog, zlokobnog bića... Međutim, ispostavilo se da mesec kakav će sijati ovog 31. oktobra 2020. nismo imali priliku da vidimo od 1944.

U noći sa 31. oktobra na 1. novembar sijaće takozvani „plavi Mesec“, drugi pun Mesec u oktobru. Ta relativno retka pojava događa se u proseku jednom u dve i po godine, objavila je NASA.

Svaki mesec ima jedan pun Mesec, ali budući da lunarni ciklus i kalendarska godina nisu savršeno sinhronizovani, nekad se dese dva u istom mesecu – poslednji put se to desilo u martu 2018.

Pročitajte još:

Prvi pun Mesec u oktobru, poznat i kao „žetveni Mesec“, pojavio se 1. oktobra. Drugi puni Mesec ili „plavi Mesec“ biće vidljiv 31. oktobra i to će biti prvi put da se pun Mesec na Noć veštica pojavljuje u svim vremenskim zonama još od daleke 1944. godine, podseća CNN.

Astrolozi ovom događaju pripisuju posebno značenje i tvrde da će uticati na ljude više nego inače, jer će plavi Mesec 31. oktobra biti jako blizu Urana, koji je planeta promena i revolucije, što može izazvati osećaj neizvesnosti, anksioznost, nestrpljenje, napetost, impulsivnost… Svi treba da budu spremni na nagle promene i neočekivane događaje, a u emotivnim odnosima može doći do udaljavanja i frustracija, ali i do nekih pozitivnih prelomnih trenutaka. Svakako, treba iskoristiti priliku za promene koje smo dugo čekali, odbacivanje starih obrazaca i ponovno pronalaženje i buđenje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram