Danas je najgori dan u godini – pun mesec u Ovnu

Psihologija i astro 01. okt 202014:56 > 15:18
Foto:Laurent Laveder / AFP / Profimedia

Pun mesec će se pojaviti na nebu večeras, a na astrološkom planu doneće pravi haos.

U oktobru 2020. očekuju nas dva puna meseca, a prvi, koji će zasijati večeras, pada u svojeglavi znak Ovna. Svi će osetiti napetost i nemir zbog ove pojave, ali će mesec u Ovnu uticati na svaki horoskopski znak na jedinstven način.

Pročitajte još:

Ovan je kardinalni vatreni znak koji vlada našim ličnim interesima, a pun mesec ovde će biti u direktnoj suprotnosti sa suncem u Vagi, što je znak koji vrednuje mir i daje prioritet partnerstvu. Ovakav raspored nebeskih tela učiniće da svu napetost osećamo posebno lično, posebno kada je u pitanju dinamika naših odnosa.

Možda će vas energija punog meseca u Ovnu motivisati da hrabro iznesete lične ciljeve i nezavisnost u prvi plan, ali se savetuje da ova kompetativna nastojanja ublažite diplomatskim potezima i osećajem za kompromis, koji krase vladavinu Vage. Tako se kasnije nećete kajati zbog neravnoteža u vašim odnosima, koje su nastale za vreme punog meseca.

plavi mesec
Pun Mesec nad Beogradom; Foto: Milivoje Misa Maric / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovako će mesec u Ovnu uticati na svaki znak.

Ovan

Možda se osećate pomalo zlovoljno što morate da delite uspeh sa nekim, posebno jer je vaša vladajuća planeta, Mars, retrogradna u poslednjem periodu. Zalaganje za vaše potrebe je važno, ali nemojte pribegavati gaženju drugih dok branite svoje stavove. Naučite kako da uspostavite ravnotežu i ostvarite kompromis – to je lekcija koju ovaj pun mesec pokušava da vas nauči.

Bik

Pun mesec može biti iscrpljujuć za Bikove, zato očistite raspored i provedite malo vremena sa sobom kod kuće uz sveće i vruću kupku sa mehurićima. U poslednje vreme osećate veliku odgovornost prema listi obaveza, ali trenutno vas s razlogom privlači fokusiranje na duhovne i introspektivne stvari. Slušajte sebe, umesto da se naprežete zbog svog rasporeda, odmorite se od svakodnevnog života. Možda ćete naučiti važne stvari o sebi.

Blizanci

Fokusiranje na vašu zajednicu i investiraje energije u vašu grupu prijateljstva ne znači žrtvovanje sopstvenih kreativnih težnji i projekata. Pod ovim punim mesecom otkrićete da je najbolji način iskorišćavanja vašeg slobodnog vremena u postizanju ravnoteže između onoga što vam donosi zadovoljstvo i onoga što pomaže u stvaranju boljeg sveta. Unesite ličnu radost i uzbuđenje u svoje ciljeve i gledajte kako se svi oko vas inspirišu.

Rak

Vi ste povučena osoba, pa uravnotežiti vaš ranjivi unutrašnji svet sa vašom javnom ličnošću nikada nije lako. Ali sada je vreme da pozovete svog unutrašnjeg vođu i prepoznate način na koji su vam prošla iskustva – čak i ona bolna – ponudila snagu, a ne slabost. Napravite nekoliko smelih poteza u karijeri i pokrenite projekte koji će probuditi vašu kompetitivnu stranu.

Lav

Ovaj pun mesec nadahnjuje vas da proširite vidike i počnete da razmišljate „veće“ i smelije. Dobro je paziti na detalje, ali postoji čitav jedan svet koji čeka da osvetli vašu filozofsku stranu i pomeri vašu izvornu kreativnost na viši nivo. Dozvolite sebi da istražite svoja dalja interesovanja i potražite neku stimulaciju izvan vaše svakodnevne rutine, povezivanjem sa dalekim prijateljem ili čitanjem knjige koju nikada ranije niste pročitali.

Devica

Ovo je važan pun mesec kada treba da se udobno osećate i podmirujete dugove – u smislu da vraćate novac koji dugujete ili da ispunjavate obećanje koje ste nekome dali. Ističe se vaša potreba da postavljate sopstvene granice, a to znači da se osećate istinski nezavisni i da se oslobađate bilo kakvih energetskih veza sa drugim ljudima koji vas opterećuju. Jednom kad to učinite, osećaćete se slobodnije da rastete i menjate se na autentičan način.

 

Vaga

Ovo je pun mesec vaše vladavine i on označava vrhunac u vašim najintimnijim odnosima. Možda ćete dobiti neka saznanja kada je u pitanju dinamika između vas i romantičnog partnera ili čak kolege, i biće napetih trenutaka – ali to ne mora da znači i sukob. Kompromis je ključan, tako da dok god dajete prioritet ravnoteži, pravičnosti i pravdi za sve strane, doći ćete do produktivnog rešenja.

Škorpija

Pod energijom ovog punog meseca imate motivaciju i saznanja da promenite sve navike i rutine koje treba, kako biste postali najmoćnija verzija sebe. Napravite listu svega što želite da izbacite iz svog životnog stila i prizovite svoju unutrašnju rezervu snage da napravite promenu. Kada uklonite sve nepotrebno iz vašeg svakodnevnog života, ostaće vam više slobode za istraživanje vašeg duhovnog unutrašnjeg sveta.

Strelac

Žudite za zabavnim i kreativnim vremenom, a ovaj pun mesec može biti jedan od najinspirativnijih u godini. Zabava ne mora uvek biti neozbiljna, niti mora biti ozbiljna, zato odmorite svoj analitički um. Umesto toga, potrudite se da vas vaše zadovoljstvo vodi, što se tiče posla, zabavljanja i umetničkih poduhvata, jer ćete imati priliku da takve projekte dovedete do uzbudljivog i užitkom ispunjenog vrhunca.

Jarac

Pun mesec rasplamsava mnoštvo osećanja u vašem ličnom životu i možda ćete otkriti da vam porodica ili prošla sećanja pomalo odvlače pažnju tokom dana. Odvojite trenutak od svojih karijernih napora usmerenih na budućnost kako biste bili sigurni da imate potrebnu energiju za rešavanje osećanja, strahova ili porodičnih drama koje vam predstoje izvan kancelarije. Jednom kad se suočite sa ovim problemima, dobićete dobru ideju kako da ih rešite.

Vodolija

Ciljate visoko i namerno stavljate glavu u oblake dok tražite perspektive izvan svoje. Ali tokom ovog punog meseca, energija vraća vašu pažnju na zemlju i traži od vas da ispitate male detalje. Zabavno je istraživati svet naširoko, ali teško je uživati u odmoru ako se ne bavite vlastitim problemima. Koristite motivacijsku energiju punog meseca da biste se pozabavili spiskom obaveza i sklonili sve zemaljske zadatke sa radara kako biste se vratili većim snovima.

Ribe

Prirodno ste požrtvovani i dajete se u vezama, ali ovaj pun mesec naglašava potrebu da stavite dodatnu vrednost na svoje potrebe. Ravnoteža davanja i uzimanja kada je reč o zadovoljstvu i novcu je dobra, ali budite iskreni – primate li svoju polovinu? Dajte prednost svom poštenom udelu na poslu, u ljubavnim odnosima, pa čak i u prijateljstvu, jer se niko neće zalagati za vas toliko snažno kao vi.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram