Ko je kakav muž: O Ovnu maštaju sve žene, Lav zbunjen

Veridba, prsten, žena, devojka
Foto: Shutterstock

Ko je najbolji muž? Život s Rakom nije lak, uprkos tome što se radi o ugodnim osobama, Lav u brak ulazi potpuno zbunjen, a Devica nije preterano strastvena...

Najbolje osobine od svih znakova kao suprug ima Bik. Jarac nije baš idealan emotivni partner za svoju ženu. O Ovnu maštaju sve žene. Muškarci Blizanci su interesantne osobe, talentovani, intelektualni i društveni. Strastvene i posesivne Škorpije obično dominiraju voljenim osobama, i veza s njima podrazumijeva ekstreme svih vrsta, od emocija, sjaja i uzdizanja pa sve do mraka i destrukcije, piše 24sata.hr.

Ovan

Ovan može biti vrlo poželjan muškarac. O njemu maštaju sve žene. Ima romantičan pojam o tome šta želi od žene – ona mora biti lepa i pametna pa tek onda dobra. Konvencionalnog je mišljenja, tako da ni u ljubavi ne popušta romansama koje mu ne odgovaraju. Od izabranice traži visoku moralnost u svakom pogledu, iako se često i sam ne pridržava tih normi. Ne podnosi nikakvu vrstu „slučajnih ljubavnih afera“. Vrlo je otvoren, stoga nije neobično da potraži nekakvu vrstu zadovoljstva izvan kuće. On je ponosan i ostvaren. Njegov najveći problem u braku je kako zadovoljiti svoju romantičnu koncepciju fizičke ljubavi. Na tom polju može imati gotovo nemoguće apetite koje ne može lako sublimirati. Žena koja želi Ovna za muža može računati na dugovečnost ove veze, samo ako se s njim uskladi fizički i duhovno.

Bik

Bik ima najbolje osobine za supruga od svih horoskopskih znakova. Neki opisi Bika kao nemoralnog mogu biti istiniti samo ako se uzme u obzir njegova jaka potreba da zadovolji svoj intenzivan fizički život. On je blag, dobrodušan i veran. Nikada neće zanemariti dom i porodicu zbog bilo kojeg drugog interesa. On obožava svoju porodicu i trudi se da partneru osigura najbolje. Ovaj tip muškarca najčešće se odlučuje za ženu koja je boljeg materijalnog i socijalnog položaja od njega, zato što ima ambicijom da uspe i da se kreće u višim društvenim krugovima. Ima izražen smisao za lepo, stoga Bik uvek za sebe traži lepu i zgodnu ženu. Oni obožavaju da drugi zavise od njih i vole da osećaju da sami sve pružaju ženi i deci. Kad se jednom oženi, teško se razvodi.

Blizanci

Ovo nije tip posesivnog muškarca, pa nije ni tip za posesivnu i strastvenu ženu. Blizanci su zanimljivi. Vrlo su talentovani, intelektualni i društveni. Mnogi pripadnici ovog znaka su novinari, pisci ili razni naučnici. Njihov porodični život je oskudan. On traži ženu koja prati i zadovoljava njegove mentalne interese. On uvek teži da promeni njenu okolinu i način života, ma kakav da je, stoga žene ovog muškarca moraju da nauče da se pomire s njegovim glavnim interesom za druge ljude i za druge žene. Voli flert, ali njegovi izleti u stvari nikada nisu ozbiljni.

Rak

S muškarcem Rakom život nije lak, uprkos opštem verovanju da su Rakovi vrlo prijatne osobe. Ovaj tip je moguće podeliti u dve grupe; u prvu spadaju muškarci koji vole svoju porodicu i dom, ali su naporni, cepidlače i kritični, dok u drugi tip spadaju pasivni, lenji i nezainteresirani muškarci koji se najčešće žene iz koristi, nasleđa ili zbog položaja. Taj tip teži za nekim ko će im na jednostavan način pružiti stecanje dobara ili položaja. Međutim, bilo koji muž Rak provodi u kući mnogo više vremena nego ostali muškarci. Gaji duboki tradicionalni osećaj za dom i porodicu i ima mnogo kvaliteta. Promenjivost i sentimentalnost, kada se radi o muškarcu, nisu baš idealne osobine, posebno kada se jave u velikim dozama. Iako voli i ženu i decu, on u suštini ničim nije skroz zadovoljan, uvek će naći nešto što bi kritikovao ili na šta bi se žalio. Jako su senzualni i traže neprekidnu osetilnu stimulaciju. Dovoljno su verni, samo ako su njihove želje zadovoljene kod kuće. Rak je i plašljiv te izbegava opasnosti kad god je to moguće.

Lav

Muškarac Lav u bračni život ulazi sasvim zbunjen. Sposoban je da zaradi i voli da se to vidi i na deci i na njemu, neverovatno je ponosan, ali ne samo na njih, već pre svega na samog sebe. Zahteva da je uvek u centru pažnje i želi da se sav porodični život vrti oko njega. Vrlo je ljubazan, simpatičan i posvećen porodici, ali na svoj način. Neće tolerirati nepoštivanje vlastite ličnosti ili nered, a u svojoj glavi on unapred fiksira šta je dužnost njegove porodice. Pošto je vrlo strastven, on će često beskrupulozno tražiti avanture s drugim ženama, kako bi se potvrdio kao muškarac, a istovremeno je konzervativan te nikada pored sebe ne bi mogao da podnese ženu koja bi se tako ponašala. Ona mora biti moralna u svakom pogledu i mora biti izvan svake sumnje. Voli da sudi drugima pa će izabrati ženu koja ima najviše standarde savršenstva. Prosečan Lav je dobar muž, plemenit i dobar za osetljivu, nežnu i ženstvenu ženu.

Devica

Zapravo, jedini pravi tip za ženu Devicu je muškarac Devica. On nije zainteresovan za ljubav, ni za strast, a nije ni posesivan. Oni su najčešće tradicionalni i prihvataju domaći život. Vole voditi privatni život na prijateljskoj osnovi, kao da je u pitanju partnerski odnos. Često preferiraju da ostanu neženje, jer je to u njihovoj prirodi. U manjoj ili većoj meri, ova osobina karakteriše sve muškarce rođene u ovom znaku. Kao muževi, imaju mnogo osobina kao i žene Device. Jedna od dobrih stvari je ta što je on sposoban muškarac, koji osigurava komforan i luksuzan život svojoj porodici. Može biti kritičan i nezadovoljan, a ponekad i dosadan. On čuva svoj dom i štiti porodicu od materijalne propasti. Muškarac Devica nije suviše muževan. On ima sasvim malu mušku dominaciju. Nema velike strastvene potrebe.

Vaga

Vage muškarci nisu „laki“ ljudi za suživot. Po temperamentu njima baš ne odgovara domaća atmosfera i bračni život, ali i pored toga, oni su strastveni i okrenuti tradiciji. Neće podcenjivati brak. Vaga suprug je razuman, rođeni sudija u svemu i nijedan znak ne može sa toliko mudrosti urediti svoj život kao on. Jedna od njegovih najvrednijih vrlina je da atmosferu doma drži u svojim rukama – sposobnost koju nijedan drugi znak nema. On je sposoban biti strpljiv, ali i vrlo strastven. Za njega je ljubav kao umetnost. Ovaj tip muža može biti jako razočaran ako ne nađe partnerku koja može adekvatno da odgovori njegovim strastima. Ali čak i kada ima dobrog partnera, Vaga će ponekad potražiti izlete „sa strane“. Međutim, on se nikada prvi neće setiti razvoda, čak i ako je njegov porodični život loš i bez uzbuđenja.

Škorpija

Škorpije su strastveni i posesivni i obično dominiraju onima koje vole. Veza s njima podrazumijeva ekstreme svih vrsta, od emocija, sjaja, uzdizanja – sve do mraka i destrukcije. S njima je najteže živeti. Oni su perfekcionisti, posesivnost ih često vodi u sadizam i često najviše maltretiraju upravo one koje najviše vole. Opterećeni su sumnjama i traže apsolutnu predanost. Znaju biti mistični i neshvaćeni, svojevrsni fatalisti. Prave osećaje ne pokazuju, tako da vam nikad neće biti jasno na čemu ste. Tajne ne otkrivaju, ali žele znati tuđe kako bi vladali. Ne vole pretnje, ni ucene, ne dele komplimente da zavedu. Ostavljeni izgledaju mirno, puštajući vas da se mislite jesu li vas uopšte voleli, a kada vole, osvajaju po svaku cenu. Preziru rutinu i opšeprihvaćene norme ponašanja. Čak i kada su najzaljubljeniji, ne izjavljuju ljubav i ne idealizuju. Nemojte očekivati od Škorpije da im emocije pomute razum, onako kako se to događa Rakovima i Ribama, jer nisu romantični i mekani. Ukoliko u neprestanoj potrazi za ljubavlju uspe pronaći svoju jedinstvenu životnu ljubav, Škorpija će učiniti sve za nju u doslovnom smislu te reči. Štitiće je hrabrošću, voleti je nezaboravno i doživotno.

Strelac

Strelac zahteva mudru i taktičnu ženu. Ovo žele svi muževi, ali Strelce izdvaja pomalo to što su cepidlake. Nije baš idealan partner za bračni, odnosno, porodični život. Njega zanima „svet“. Human je, i na neki način učestvovaće u radu raznih društvenih organizacija i u rešavanju problema svoje zajednice. Ako se njegovi ukusi promene, ne vidi zašto bi nastavio s izražavanjem simpatije prema nekoj osobi. On je „jak“ u braku – njegova žena mora biti široke svesti, oslobođena ljubomore i pomalo povodljiva, čak i ako to nije njena prava priroda, ona mora da bude prava umetnica kako bi ga u svemu mogla pratiti i zadovoljiti njegove interese. S ovim muškarcima nije teško živeti. Supruga ovog muškarca moraće da proširi svoje horizonte, kako bi s njim bila na istoj ravni. Njihove strasti su sportske i avanturističke. Oni su veseli i zanimljivi muževi koji ljubav doživljavaju kao srećnu okolnost – njihovi osećaji i želje usmereni su na brzu i momentalnu akciju.

Jarac

Iako ovom tipu muškarca savršeno odgovara porodični život, on ni na koji način ne doprinosi njegovom duševnom ispunjenju. Jarac pristaje na ženidbu, ali su njegovi lični razlozi za to sebični. Kao muževi, dobri su zato što su ambiciozni i često vrlo uspešni u svom poslu, sposobni su da materijalno osiguraju svoju porodicu. Oni ne daju baš mnogo slobode za akcije svojim ženama. Žena je, u domaćinstvu u kojem je on general, samo poručnik. Ovaj muškarac je precizan, destruktivan i nerazuman, krši sva prava koja nisu u skladu s njegovim željama. Sve se mora podvrgnuti krutoj i strogoj disciplini. Nije baš idealan emotivni partner za svoju ženu, jer nema ni sposobnosti ni želja da sebe s nekim deli i da napravi atmosferu zadovoljstva i uživanja. Njegove strasti su jake ali i brze. Naravno, sve ove loše osobine mogu biti ublažene od strane mudre, nežne i strpljive žene.

Vodolija

Vodolija je najdivniji i najplemenitiji muž od svih znakova. Nije vreli ljubavnik, srce mu nije preterano vatreno, ali je pošten i iskren. Ali, iako su društveni, simpatični i blagi, oni brak shvataju kao deo društvene odgovornosti. Vrlo su kooperativni pa mogu da usreće ženu kojom se ožene. Promišljeni su, džentlmeni u svakom pogledu, a prema svojoj porodici se odnose s poštovanjem i pažnjom. Međutim, sliku o njima kvari izvestan nivo inertnosti. Izgleda da mnoge žene više vole posesivnije i dominantnije tipove muškaraca nego što je to slučaj s Vodolijama. Njegova blagost može se učiniti kao nezainteresiranost, koju nijedna egocentrična žena ne može da podnese. U svakom slučaju, idealno bi im bilo da se žene s vrlo pametnim ženama, intelektualkama, koje poput njih imaju i svoju profesiju i karijeru.

Ribe

Muž Riba je pun pozitivnih karakteristika za ženu i decu. On je jedan od najomiljenijih i najpažljivijih muškaraca. U kući provodi više vremena nego ostali muškarci, osim možda Raka, ali nije u stanju da osigura porodicu pa iako često želi da razveseli ženu, on zapravo nema šta da joj pruži. A i on sam ponekad gubi smisao za realnost. Njegovi snovi i ideje izgledaju stvarni samo njemu. Nesposoban je da se nosi s mnogim životnim problemima – ove karakteristike nisu baš poželjne za brak, posebno kada se radi o borbi za egzistenciju. Njegovi osnovni nedostaci su gubitak stabilnosti, snage i energije. A sve ovo je bitno za čoveka od kojeg se očekuje da izdržava porodicu. Ako pronađe stabilnu i odlučnu ženu koja će moći da ga usmeri na pravu stranu, život s njim može biti divan. Muškarci Ribe su senzualni i traže zadovoljavajućeg partnera za fizičko i duhovno uživanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram