Horoskopski znakovi koji uvek ostaju deca u srcu

horoskop
Foto: Joseph Prezioso / AFP / Profimedia

Neki izgledaju zreli i mudri čak i kao deca, a drugi su po prirodi razigrani, čak i detinjasti sve do duboke starosti.

Ljudi se menjaju tokom života, i to ne samo fizički nego i psihički. Kao deca smo uglavnom znatiželjni, nesputani, ne želimo da se nekome dogodi nešto loše i možemo biti neverovatno srećni i iznenađeni sasvim malim stvarima. Egocentrični smo i živimo nefiltrirano svoje emocije. S iskustvom obično postajemo zreliji, čvršći, pametniji, samopouzdaniji i obzirniji – a ponekad i teskobniji, oprezniji i uplašeniji. Naše osobine iz detinjstva, poput znatiželje, nepristranosti i sposobnosti da se čudimo, obično se povlače u drugi plan ili se potpuno povlače. Međutim, za neke je to manje nego za druge. Na sajtu 24sata.hr izdvajaju horoskopske znakove koji obično zadržavaju mnoge od svojih dečjih mentalnih osobina do duboke starosti.

Vodolija: puni ideja i inventivni

Vodolije su često rođeni sanjari, a većina to ostaje dok ne ostare i postanu iskusni. Njihovo bogatstvo ideja i inventivnosti gotovo su neograničeni i neiscrpni i trajaće s lakoćom ceo život.

Rak: neskrivene emocije

Deca obično izražavaju svoje emocije otvoreno i iskreno, a isto važi i za mnoge odrasle osobe rođene u znaku Raka. Istina je da nisu baš tako nekontrolisani kao deca. Ali svoje osećaje, kao i osećaje svojih bližnjih, shvataju istinito i ozbiljno kao i deca.

Vaga: nepokolebljivi idealisti

Vage su najveći optimisti i idealisti. Koliko god nezgoda doživeli, zadržavaju veru u dobrotu kao svoju pokretačku snagu. Neki bi mogli reći da su detinjasto naivni, ali nije li mudrije verovati u ono što nam daje snagu?

Strelac: oduševljeni svetom

Strelci imaju poseban talenat da se oduševe svime i uzbude se i za najmanje sitnice poput deteta. Ovaj vatreni znak u osnovi privlači sve što je novo, uvek preferira raznolikost i akciju. Osim toga, Strelci u svemu vide igru i uvek uživaju u onome što rade.

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram